aleksandar-cepurin_520x3201БЕОГРАД – Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин изјавио је да долазак председника Руске Федерације Владимира Путина има позитивну конотацију и да ће сутра бити познати сви споразуми који ће бити потписани између две земље.

Чепурин је додао да сарадња са Србијом није уперена ни према коме, већ да је корисна за две земље, али и Европу и читав свет.

Руски амбасадор је рекао новинарима, у паузи скупа „Србија и Русија 1814-1914-2014”, да ће међу споразумима бити и онај који се тиче привредне сарадње.

„Ради се о низу споразума. Списак још није готов”, рекао је Чепурин.

На питање новинара шта ће ново донети посета руског председника Србији, Чепурин је рекао да да је та посета од изузетног значаја.

„Путин је увек посвећивао пажњу свему што је у вези са Србијом и постоји жеља да се јачају односи са Србијом”, рекао је Чепурин.

Указавши да је са „светском привредом тешка сарадња”, Чепурин је рекао да сарадња са Србијом није уперена ни према коме.

„Она је корисна и за Србију и Русију, Европу, и читав свет и онда је то својеврсна сарадња. Онда долазак Путина има позитивну конотацију. Надам се и да ћемо са другим странама што тесније сарађивати на такав начин”, поручио је Чепурин.

Руски амбасадор је рекао да ће се Путин састати са председником Србије Томиславом Николићем, премијером Алекасндром Вучићем, да ће бити на састанку две делегације, присутвоваће војној паради, а планирано и полагање венаца.

На питање да ли ће се Путин састати и са српским патријархом Иринејом, Чепурин је казао да ће посета руског председника трајати кратко, али да се нада да ће током посете „бити остварен контакт”.

„Патријарх Иринеј је човек од великог поштовања у Русији и надам се да ће током посете бити остварен контакт”, истакао је он.

Упитан да ли је планирано да се Путин састане и са представницима опозиције у Србији, Чепурин је поновио да ће његова посета бити кратка, али и да шири састав делегације одређује Србија.

„Ко учествује одређује Србија, али обично на таквом састанку учествују званичне делегације једне и друге стране”, рекао је Чепурин.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Чепурин о посети Владимира Путина

* Обавезна поља