jelena-guskovaБЕОГРАД – Руски академик и историчар Јелена Гускова рекла је Срни да је посјета руског предсједника Владимира Путина Србији веома важна за учвршћивање економије Србије, али и њено зближавање са Русијом, те оцијенила да то веома смета Западу.

„Због тога Европа пажљиво гледа у правцу Балкана, а и размишља о томе како да не дозволи то зближавање и због тога јој јако смета посета Путина Балкану, посебно Београду, јер је цео српски народ одушевљен“, рекла је Гускова.

Она је навела да учвршћивање православља, словенства, српско-руског духа, вероватно служи као неки сигнал Западу могућег отпора Русије, али и Србије наступу САД и њиховом диктату Европи, али и отпора европској политици.

Према њеним ријечима, Србију чекају велики резултати од те посете и можда више наклоности српске власти према Русији после свега што се очекује од посете Путина.

„У овим веома тешким условима европске дезинтеграције, периода различитих врста притисака на Русију и Србију, периода санкција према Русији и Русије према Европи, односи између Русије и Србије имају једну врсту перспективе због тога што Србија није увела санкције Русији, мада слуша Европу шта јој саветује“, каже Гускова.

Наводећи да сви чекају војну параду 16. октобра, поводом ослобођења Београда у Другом светском рату, Гускова каже да је цели Београд узбуђен и прича само о томе, а о томе се прича и у Републици Српској.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Гускова о Путиновој посети у очима Запада

* Обавезна поља