zorana-mihajlovic-vlada-srbije-1Влада Србије на челу са премијером Александром Вучићем ради свој посао и оно за шта су је изабрали грађани Србије на изборима, изјавила је данас потпредседница Владе Зорана Михајловић и нагласила да нема проблема у функционисању актуелне владе.

– Актуелна влада функционише и ради свој посао и за претходну годину дана ова Влада је направила неколико искорака у реформама, као што споразум са ММФ-ом и решавање питања предужећа у реструктурирању – рекла је Михајловић за Б92.

Одговарајући на новинарско питање о формирању владе у сенци, Михајловић је рекла да се „о томе и не размишља“.

Упитана какви су односи међу коалиционим партнерима СНС-ом и СПС-ом, Михајловић је је казала да се се унутар Владе Србије разговара и да свако ради свој посао.

Када је реч о томе да ли Влада има подршку елите у друштву, она је рекла да је ова влада итекако нападана у протеклом периоду, али да без обзира на то, „влада има реформски курс и да слуша глас свих“.

Она је поновила и да Србија није платила ни динар за савете бившег премијера Велике Британије Тонија Блера.

Говорећи о издавању грађевинских дозвола, Михајловић је рекла да су општине спремне за њихово издавање за 28 дана.

– Видећемо резултате за месец дана и помоћи где треба – рекла је Михајловић и додала да није одмах за кажњавање оних који не поштују обавезе из Закона о планирању и изградњи, али да су за неиспуњење обавеза предвиђени прекршајни поступак и кривична пријава.

Она је напоменула и да је укинута бесплатна путарина од 1. марта и да се због неплаћања путарина неких државних институција у претходном периоду губило око 20 милиона динара, а то је новац за који би могли да се уреде путеви у локалним самоуправама.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Зорана Михајловић о раду владе

* Обавезна поља