obilic-otmica(1)Непознате особе покушале су да киднапују деветогодишњу девојчицу српске националности у селу Бабин Мост код Обилића.

Према речима очевидаца отмичари су покушали да девојчицу увуку у црни џип без регистарских ознака, али су их у томе спречили мештани села.

Родитељи не желе испред камера да причају о покушају киднаповања њихове ћерке као и мештани који су то видели и спречили отмицу јер страхују за своју безбедност.

“Двоје млађих људи је покушало да угура девојчицу у црни џип. То се није догодило, нису успели па су побегли у правцу једног албанског села”, наводи Ненад Денић из општине Обилић.

Мештани кажу да су прошле недеље у неколико наврата приметили непознате особе како се аутомобилом крећу кроз село и да су случај пријавили „косовској полицији“.

“Имамо назнаке да су више пута сликали Основну школу Милан Ракић али детаљне информације од полиције још нисмо добили”, наводи Денић.

Након покушаја киднаповања девојчице, на сеоском игралишту и улицама нема деце. Из куће могу само у пратњи родитеља. Овај догађај је уплашио све мештане Бабиног Моста.

“Ниједно дете нема на улици”, наводи један мештанин, док жена из села истиче да је раније на игралишту било пуно деце, али да сада тамо нема нико.

„Косовској полицијској станици“ у Обилићу потврдили су нам да је пријвљен случај покушаја отмице, да је истрага у току и да је спроводи специјално одељење „Косовске полиције“ у Приштини.

Обилић: Албанац спасао српску девојчицу од отмичара

У Бабином Мосту код Обилића неуспео покушај отмице српског детета на путу Приштина – Косовска Митровица. Хеликоптери и данас надлетали српско село. Отмичари без трага

Деветогодишњу М. М. српске националности, из Бабиног Моста у општини Обилић на Космету, покушале су да отму још увек непознате особе. Према речима Ненада Денића, председника Привременог органа општине Обилић, инцидент се догодио у четвртак ујутру на раскрсници у овом селу, када је девојчица кренула у основну школу “Милан Ракић”.

– Покушај отмице догодио се у јутарњим сатима када је на путу од куће до школе девојчицу пресрео црни џип без регистарских таблица, при чему су два младића покушала да увуку девојчицу у возило. Међутим, отмицу је, према досадашњим сазнањима, осујетио старији Албанац који је чувши вриску почео да виче на отмичаре. После реакције овог случајног пролазника, нападачи су побегли – прича Денић за “Новости”.

Према сведочењу Денића, случај је одмах пројављен „косовској полицији“ и Кфору. На месту покушаја отмице, случајни пролазници су испричали како је дете вриштало и покушало да се отме из руку једног од отмичара када је притрчао старији Албанац, а за њим и још неки мештани. Захваљујући њиховој реакцији, отмичари су се успаничили и ушли у џип, оставивши М. М.

– Обавили смо разговор и са директором школе и родитељима девојчице. Родитељи су у паници и не желе пред јавност, а девојчица је потпуно траумирана – појашњава Денић. Мештани Бабиног Моста, српског села које се налази у општини Обилић, крај магисталног пута Приштина – Косовска Митровица, који су чули за инцидент, подсећају да су неколико дана пре покушаја отмице српске девојчице, непознате особе сликале овдашњу основну школу коју похађа више од стотину ђака. На интервенцију директора, полиција је успела да идентификује возило, али је још непознато зашто је фотографисана српска школа у овом месту. Иначе, ово српско место данас су надлетали хеликоптери Кфора.

УЗНЕМИРЕНОСТ

– Иако са комшијама Албанцима нисмо имали проблема, од 1999. никада се нисмо осећали безбедно јер смо изложени нападима из околних албанских средина – вели Ненад Денић. Украдено је 80 грла наше стоке, неколико трактора, аутомобила. У Бабином Мосту живи око 800 Срба и око 200 Албанаца.


Извор: Б-92, Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Покушај отмице српске девојчице код Обилића

* Обавезна поља