danilo-redzepovicУредник портала Телепромтер Данило Реџеповић оценио је данас да председник Владе Србије Александар Вучић користи функцију како би омаловажио њега као личност и његов новинарски рад.

„Сматрам да је апсолутно недопустиво и непримерено да премијер једне државе новинаре који не пишу хвалоспеве на његов рачун, већ се баве истинитим извештавањем, означава каорекеташко-бандитске организације и олоше“, навео је Реџеповић у писму достављеном медијима.

Он је оценио и да такве погрдне речи премијера Вучића могу да се тумаче као вид притиска.

„Сматрам да ми премијер Вучић шаље јасну поруку да ће наставити да ме омаловажава и вређа у јавности као премијер Србије све док не престанем да пишем о њему у контексту који му не одговара“, написао је уредник „Телепромптера“.

Он је навео и да је „дубоко разочаран што је премијер Србије искористио велико поверење народа и медијску пажњу која му следује са том функцијом како би се „на најмизернији начин обрачунавао са новинарима“ и додао да чврсто верује да Вучић има много паметнија и важнија посла од ругања новинарима.

Реџеповић је упутио и протест због, како је навео, хајке коју је државни врх покренуо против њега после објављивања транскрипта разговора између Бојана Пајтића и Лидије Удовички.

„Ако премијер Србије сматра да ће притиском и својим непримереним изјавама спречити мој даљи рад, желео бих овом приликом да га уверим у супротно. Наставићу да пишем и радим онако како сам и до сада радио и писао, ма колико се то њему допадало или не“, поручио је уредник Телепромптера.

Он је премијеру Србије скренуо пажњу на чињеницу да његов посао није да критикује, вређа и омаловажава новинаре, већ да обавља посао председника Владе Србије.

„Подсећам премијера на Закон о јавном информисању и медијима који каже да су државници дужни да трпе критике јавности и новинара. Зашто Александар Вучић отворено крши закон којим се у свету хвали?“, закључио је Реџеповић.

Реаговало је и Независно удружење новинара Србије (НУНС) оценивши да председник Владе Србије Александар Вучић мора да води рачуна о јавној комуникацији и да је недопустиво то што за уреднике портала Телепромптер и недељника Таблоид користи увредљиве изразе као што је „олош“.

НУНС је апеловао на премијера Вучића да бригу о непрофесионализму медија и евентуалним санкцијама препусти надлежним органима, регулаторним и саморегулаторним телима која морају да реагују у свим случајевима повреде части и угледа председника Владе, али и сваког грађанина.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић и новинари

* Обавезна поља