nenad-popovic-kurirПосле ужасног терористичког напада исламских терориста на Париз, Европа какву познајемо више неће бити иста. Србија не сме да чека више ни минут, већ мора предузети најенергичније мере за одбрану наше територије и наших грађана од потенцијалних терориста. Уз помоћ војске неопходно је што пре херметички затворити границу са Македонијом за нелегални улазак миграната на нашу територију.

Ако су се наше проевропске политичке елите толико трудиле да сведу српску војску на најмању меру, зар нам сада предстоји да од српске армије – стварамо исламску? Учинили су све да укину редовно служење војног рока. Тамо где је некада спавао српски војник, сада ће „спавати” и чекати да се активира неки нови Ахмед из Сирије.

Наше власти морају одмах да одустану од плана да касарне у Србији преуреде у прихватне центре за смештај миграната. Касарне припадају војсци. Не дај боже да некада српска војска мора да патролира као што данас патролира француска војска у Паризу. Али озбиљне државе морају да буду спремне и на тај сценарио. Нажалост, олако су одбацивани обавештајни подаци о терористима међу мигрантима, па је због тога врло вероватно да је Ахмед баш у Београду добио топао пар чарапа и ципела пре него што се запутио у своју последњу мисију ка Паризу.

Последњих дана у Србију код Прешева улази око 10.000 људи дневно и избегличким колонама се не види крај. Шта је још, после масакра у Паризу, потребно да отрезни појединце од вођења самоубилачке мигрантске политике?

Заиста нисам радостан што мој предлог о подизању зида на граници са Македонијом постаје једино решење драматичног мигрантског питања.

Док лидери ЕУ штите границе својих земаља, ми се правимо већи Европљани и од председника Европске комисије Жан-Клода Јункера. Он је бар био искрен, када је најављивао избеглички пакао на Балкану. Сада тај пакао влада Европом.

Догодило се оно на шта сам све време упозоравао: Србија, у геополитичком распореду снага, већ постаје резервна земља и карантин за мигранте пред вратима ЕУ. Заблуда је да ће зид изоловати Србију. Истина је да ће зид заштитити Србију од могућности да нас мигранти окупирају. Када заузму касарне, која сила ће их оданде истерати? Зар ћемо ризиковати да постанемо регрутни центар исламиста чија мета може постати Београд?

Аутор је председник Српске народне партије


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Зар ћемо постати регрутни центар исламиста?

* Обавезна поља