Miroslava-Milenović 2БЕОГРАД – Чланица Савета за борбу против корупције Мирослава Миленовић изјавила је да има поверења у припаднике полиције, али не и у полицију као институцију.

„Имам поверења у припаднике полиције, али се полиција гуши у аферама. Правим професионалцима није дозвољено да раде”, казала је Миленовић, која је у суботу нападнута у хаустору зграде у којој живи.

Миленовић је, гостујући на телевизији Н1, ;казала да нису истинити наводи о томе да не сарађује са полицијом, које је навео министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додала да она има контакте и са полицијом и са тужилаштвом.

Она је подсетила и да је у септембру полицији пријавила да је неко прати, али да није било конкретних резултата истраге.

Чланица савета за борбу против корупције ;је, говорећи о финансирању и оглашавању у медијима, рекла да је ова влада знатно штедљивија од претходних, али да то није случај са јавним предузећима и предузећима са већинским државним власништвом, која издвајају значајна средства.

Миленовић је поменула и да је од појединих предузећа, попут Србијагаса, Телекома, или новосадске Информатике, немогуће добити податке и подсетила да се тим поводом огласио повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић.

Према њеним речима, преписка поводом достављања података траје и са самом Владом Србије. ;

Она је указала и на то да су телевизији Пинк даване субвенције из буџетских средстава, а да су се кредити који су тој телевизији дати за неке извозне послове поклопили са исплатама пореских дуговања.

Миленовић је указала и на велику моћ маркетиншких агенција које су блиске владајућим структурама, што је, како је навела, важило и у време претходне власти.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Миленовић – Полиција се гуши у аферама

* Обавезна поља