Vladimir putin-nova godinaПредседник Русије Владимир Путин честитао је Нову годину свим грађанима Русије, посебно издвојивши војнике који се боре против међународног тероризма у удаљеним крајевима света.

Успех целе земље зависи од рада свакога од нас, а историја наших очева и дедова помаже нам да достојно одговарамо на савремене изазове – указао је Владимир Путин у својој новогодишњој поруци.

Руски председник је рекао да према традицији Руси обележавају празник у кругу породице, са најближим пријатељима.

„Наравно, нису сви у могућности да дочекају Нову годину са породицом — треба радити у болницама и у производњи, испуњавати службени и војнички дуг, чувати границу, бити на сталном дежурству, осигурати нашу безбедност на копну, мору и у ваздуху. Ми смо захвални свима онима који су дању и ноћу, радним данима и празницима увек на радном месту“, изјавио је он.

„Данас бих посебно желео да честитам празник оним нашим војницима који се боре против међународног тероризма, бране националне интересе Русије у далеким крајевима, показујући вољу, одлучност и чврстину карактера који су типични за припаднике Оружаних снага Русије. Ти квалитети – нагласио је Путин – потребни су нам свуда, увек и у свему што предузимамо“.

Председник Руске Федерације одмах је додао: „Све нас повезују тежња да будемо од користи својој земљи и одговорност за њену судбину“.

Посебно је истакао: „У овој години која одлази, прославили смо 70 година од Велике Побједе. За нас су велики примјер наша историја, искуство наших очева и дедова, њихово јединство и снага духа у тешким временима. Они су нам помагали и помагаће и надаље да достојно одговоримо на савремене изазове“.

Путин је свим породицама у Русији пожелио: да родитељи буду здрави, деца у топлом, омладина да расте паметна и активна, а да љубав и разумевање свима буду ослонац.

Руски Далеки Исток већ је дочекао Нову годину, а шеф државе је позвао све да наздраве за успјех у 2016-ој, за срећу, процват и благостање Русије.


Извор: РТС, Принцип

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин честитао Нову годину грађанима Русије

* Обавезна поља