dacich-i-vucichПремијер и председник СНС Александар Вучић изјавио је данас да ће СНС и СПС на покрајинске изборе изаћи самостално, те да би волео да не буде превремених парламентарних избора, али да то зависи од атмосфере у друштву и других околности.

„Нема потребе да се праве предизборне коалциије да бисмо прескочили цензус, свака странка ће са својим људима изаћи пред грађане Србије, а после тога видећемо да ли ћемо моћи да формирамо покрајинску владу или ће неке друге политичке организације добити већину”, рекао је Вучић новинарима после састанка са делегацијом СПС-ЈС-ПУПС у седишу СНС.

Вучић је рекао да је на састанку договорено и да странке на локалним нивоима могу правити предизборне коалиције.

Кад је реч о ванредним изворима, он је рекао да не би волео да се одрже, али:

„Кад видите да неко ничим другим сем неистинама и лажима се служи, онда некад не можете другачије да одговорите”, рекао је Вучић.

Он је, као пример, навео да појединци који себе називају лдиерима опозиције измишљају да је за Нову годину био у Дубаију, а истина је да није прешао границе Србије и да је 1. јануара пре осталих дошао у владу.

Вучић је рекао да су представници СПС и СНС разговарали и о републичким изборима и да је он изнео мишљење да би волео на сваки начин да те изборе избегне.

Председник напредњака је рекао да на данашњем састанку није било речи о личним питањима, да се нису опредељивали да ли им се неко на политичкој сцени допада или не, него о плановима и усаглашености идеја за будуцухнсот Србије, спровођењу економских реформи јер после годину и по дана владе сматрају да је добро да се на партијском нивоу још једном обезбеди политичка стабилност.

„Да наставимо још већом снагом и енергијом економске реформе, што значи пуну стабилизацију јавних финансија, реформу јавних предузећа,, завршетак реструктурања и приватизацију, решавања проблема у јавној админситрацији, као и да убрзамо и направимо динамичан економски раст и радимо на јачању предузетничког духа”, рекао је Вучић.

„Нисмо договорили постизборну коалицију и било би нефер да кажем да смо ми радом владе незадовољни”, рекао је Вучић.

Он је истакао да се лично ниједног тренутка неће држати за фотељу, као што неки други то раде за пет и шест одсто гласова, те да би „у земљу пропао” када би се тако понашао.

Не свиђа ми се, додао је, што неко нелегитимно влада у Војводини већ две године, не нелегално већ нелегитимно.

„Неко мисли да ће народ да га воли протоком времена, а да ће упркос нечијем раду, људи неког другог да мрзе…То се није догодило. Људи препознају оне који раде и воде добру политику”, закључио је.

Он је поновио да би волео да избегнемо изборе, али је додао да то не зависи од њега, него од околности, те да ће за месец, два, три причати са коалиционим партнерима и рећи шта мисле о томе.

На питање о уједињавању појединих опозиционих странака, Вучић је одговорио да нема с тим никакав проблем:

„Ако сви заједно хоће да се уједине против СНС, нека иду, слободно, немам ништа против…После пола године, уверен сам, опет бисмо победили”, рекао је.

„Нити ће да ме уцењују да се борба против корупције на некога односи, а на некога не, јер се њима нешто не свиђа. Биће све по закону”, додао је лидер СНС.

Он је приметио да је „шеф опозиције рекао да је за празник био у Дубаију”, а у Дубаију је био пре скоро две године, на сат времена, да види презентацију пројекта Београд на води…

„Али, шта ћете, неки људи имају образ као ђон”, приметио је и додао:

„Нисам се нарочито насекирао, нека ради ко шта хоће…”, закључио је.

sastanak sns sps

Вучић: Имао сам добру сарадњу са Вељовићем

Премијер Србије рекао је вечерас да је као свог саветника узео доскорашњег директора полиције Милорада Вељовића јер је имао добру сарадњу с њим.

„Министар унутрашњих послова је донео одлуку о смени Вељовића јер је сматрао да тако треба и ја поштујем министра”, нагласио је он.

Вучић је казао да је имао жељу да настави да ради са Вељовићем пошто је имао добру сарадњу с њим и додао да од њега очекује да обави пуно озбиљног посла, што је, како је навео, пренео и њему.

Вучић:Влада добро радила, инвестиције прешле 1,6 милијарди

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да о добром резултату рада његове владе говори и податак да је у 2015. било више од 1,6 милијарди евра директних страних инвестиција.

„Било би нефер да кажем да смо ми радом владе незадовољни, у влади која је имала преко 1,6 милијарди евра инвестиција и то у време фискалне косолидације”, рекао је Вучић на конференцији за штампу након састанка делегација СНС и коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

Премијер је поручио да у овој години очекује више.

„Ове године очекујем још боље резултате”, поручио је премијер не улазећи у детаље.

Вучић: Ружић вређао своју странку

Премијер Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је да је функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) Бранко Ружић својим увредама на његов рачун увредио сопствену странку, као и да нико из СПС није тражио да не буде хапшења људи из њихових редова.

„Ружић је оним што је радио вређао своју политичку партију”, поручио је Вучић на конференцији за штампу после састанка челника СНС и коалиције СПС-ПУПС-ЈС, одговарајући на питање новинара да ли је прешао преко увреда Бранка Ружића.

Он је додао да је то унутрашња ствар те странке, иако зна да би неки били одушевљени да му одговори, те би се то појавило на РТС-у и другим телевизијама.

Вучић је истакао да грађани препознају када се нечија политика своди само на језик увреда, без аргументације и озбиљне политике и да он увредама да одговара неће.

Он је казао да није нарочито фасциниран и уплашен увредама и додао да ће следећи пут, кад се неко буде окупљао испред зграде владе да протестује, и сам „почети да виче са њима”, а неће им само махати с прозора.

На питање да ли је СПС тражио од њега да се не хапсе чланови те странке, Вучић је казао да то нико није тражио, али и да не би имало сврхе јер се о таквим стварима са њим и надлежним органима уопште не разговара.

„О томе не разговарамо. Више чланова СПС и СНС је приведено у последњој акцији и о томе нико не сме ни да помисли да разговара”, поручио је он.

Упитан да ли после данашњих разговора са СПС више неће бити размене тешких речи између функционера социјалиста и напредњака, Вучић је одговорио да га унутарстраначке игре не занимају, а да не може да разуме какве симпатије неко добија када му је кључни аргумент и најважнији део политичког програма стао у две речи „Вучићу педеру”.

Вучић: Могуће да има кандидата за министра одбране

Премијер Вучић изјавио је вечерас да ће смену министра одбране завршити као што је најавио у јануару и додао да је могуће да има кандидата.Упитан да ли има помака око смене Гашића, то јест новог министра одбране, Вучић је, на конференцији за штампу после разговора са коалицијом СПС-ПУПС-ЈС, казао да ће посао бити завршен као што је најавио, у јануару. „Могуће је да има кандидата”, рекао је Вучић истичући да ће све бити завршено као што је обећао.

Вучић: Контакт са Иванићем део редовне комуникације

Премијер Вучић изјавио је да је данашњи разговор са чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем део редовне комуникације, да се Србија не меша у унутрашње политичке односе БИХ и РС и да јој је најважнија стабилност региона.„Ми само желимо да сачувамо пуну стабилност Босне и Херцеговине, Републике Српске и целог региона, то је наш приоритетни интерес”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре после састанка са представницима СПС-ЈС-ПУПС.Он је навео да као председник владе веома поштује предсеника Републике Српске Милорада Додика, предсендицу владе РС Жељку Цвијановић и да њих сматра својим пријатељима. „Нећу да се мешам у унутрашње политичке односе у РС, а ни у БиХ, јер су моји пријатељи и Човић и Беванда и Бакир и Звидзић”, рекао је Вучић.Он је потврдио да ће у суботу, 9. јануара, присуствовати обележавању Дана Републике Српске у Бањалуци.Вучић и Иванић разговарали су данас телефоном.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Састанак врха СНС-а и СПС-а

* Обавезна поља