Zorana-Mihajlovic-trilateralna-komisijaПотпредседница владе Зорана Михајловић поручила је данас заменику руског премијера Дмитрију Рогозину, који је рекао да би се Србији, због евроинтеграција, могао догодити „Келн 2”, да треба да води рачуна о својој држави. Рогозин је упозорио Србију да би једног дана могло да јој се деси исто што и Немачкој током новогодишње ноћи, кад су мигранти нападали жене у Келну.

„Да ли Србији може да се догоди сценарио на који Рогозин подсећа или прогнозира? Мислим да он треба да води рачуна о својој држави, а ми ћемо о нашој”, рекла је Михајловић одговарајући на питање новинара да прокоментарише изјаву Рогозина, који је боравио у посети Београду.

На питање да коментарише Рогозинов састанак са лидером радикала Војиславом Шешељем, Михајловић је рекла да је у Србији свако слободан да „иде у посете где год жели и код кога год жели”.

Zorana-Kirbi_smanjena_slika„Што се тиче Шешељеве политике, мислим да никога у Србији не треба подсећати каква је она, односно да је то политика сукоба, назадовања и противљења ЕУ и политика против уређеног система, што је супротно политици коју води влада и политици за коју се залаже СНС”, рекла је Михајловић, а јавља Танјуг.

Она је рекла да се влада залаже пре свега за Србију и да пут ка Европској унији није због саме ЕУ, већ због достизања европских и светских стандарда. Потпредседница Владе је додала да су Србији важни политички и економски односи са Руском Федерацијом, а нарочито у њеном ресору, што се пре свега односи на реализацију руског кредита за модернизацију српске железнице и реализацију потписаног меморандума за изградњу новог диспечарског центра за модерне пруге и возове које ће Србија имати.

ДСС о изливу дипломатске мржње Торане Михајловић

Демократска странка Србије (ДСС) затражила је данас од председника Владе Србије да хитно утиче на потпредседницу Владе Зорану Михајловић да повуче своју изјаву да потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин „треба да брине о својој држави, а не о Србији“.

– Недипломатска изјава потпредседнице Владе представља врхунац непристојности у односима према званичницима Руске Федерације, у овом случају према заменику председника Владе. Понашање потпредседнице Владе не сме бити толерисано, посебно због чињенице да долази у време када је заменик председника Владе Руске Федерације у веома важној посети Србији током које је још једном потврђен пријатељски однос Русије према Србији – рекла је председница ДСС Санда Рашковић Ивић.

Она је упитала да ли је Зорани Михајловић засметало неколико истина које је Рогозин изнео приликом званичне посете Србије, попут оне да Русија има негативан однос према ширењу НАТО на Балкану и да га види као опасан и провокативан процес.

– Да ли јој је засметало то што је рекао да Србија треба да буде опрезна у усклађивању спољне политике Србије са ЕУ и да Србији прети опасност од неконтролисаног прилива миграната? Да ли јој смета што је Русија јасно саопштила да за Србију не постоје никаква ограничења за испоруке наоружања – запитала је председница ДСС.

Према њеним речима, Србија је због ставова потпредседнице владе у опасности да претрпи озбиљну политичку штету.

– Председник Владе Србије је дужан да реагује и упозорењем Зорани Михајловић покаже да иза изнетих ставова не стоји Влада. Толерисање изјаве министарке Михајловић указало би да ставови усмерени на погоршавање односа са Русијом и минирање заједничких пројеката нису само њен став, већ и политика Владе – рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је данас, поводом изјаве потпредседника Владе Русије Дмитрија Рогозина да би се Србији могао догодити сличан инцидент као за Нову годину у Келну, да руски званичник „треба да води рачуна пре свега о својој држави, а ми ћемо о нашој“.

 


Извор: Танјуг

Коментари

2 Коментара на Излив Зоранине простачке мржње

Оставите коментар

Оставите коментар на Излив Зоранине простачке мржње

* Обавезна поља