Vucic gleda novinarkuПремијер Србије Александар Вучић изјавио је да нису њему звиждали у Арени, јер он није ни био тамо током утакмице ватерпола. Такође је поручио да Србија неће трошити ништа на оружје, осим у случају да се Хрватска наоружа офанзивним ракетама. Он је обилазак градилишта на Новом Београду искористио да прича о свим актуелним темама.

„Навијање у Арени никада није било горе, јер су звиждачи убили људе унутра и уништили им живот“, рекао је премијер.

Он је рекао да они који су незадовољни имају право на то, а имаће, нада се, и прилику да изаберу оне које сматрају бољим, на изборима које, како је рекао, сви желе“.

“Одлуку о изборима, међутим, не могу да донесем сам, разговараћу о томе са сарадницима, министрима и председником Србије. Надам се да ће грађани Србије ускоро имати прилику да изаберу боље“, рекао је Вучић.

Упитан да ли то значи да ће бити и ванредних парламентарних избора, Вучић је рекао да њих сви желе.

“Такве одлуке не могу да доносим сам, разговараћу са мојим сарадницима“, поручио је премијер Србије.

Каже и да је навикао да га вређају и на „погрднији начин“, те да су ти који су звиждали направили себи медвеђу услугу и себе лоше представили свету.

Он је коментаришући звиждање у Београдској Арени приликом отварања ЕП у ватерполу рекао да су тада у сенку пале медаље и успеси наших ватерполиста, а причало се само о политичкој конотацији догађаја.

Вучић је оценио да навијање никад није било слабије у Арени, јер су они који су звиждали „убили људе унутра и уништили им живот“.

„Дошли људи да се радују и да навијају за Србе против Хрвата, да се радују својој репрезентацији, дивним момцима који побеђују, дошло њих 500-1.000, рекло „дај да уништимо свима све, да будемо велики мангупи, да направимо политички догађај од тога…“, рекао је Вучић.

Он је додао да нема потребе да се на такав начин руши углед земље, те да ће зато имати прилику незадовољни да бирају боље, па и оне који имају шест одсто подршке.

„Имаћемо ускоро и локалне и покрајинске изборе. Да ли ће бити ванредних парламентарних, видим да их сви желе, кажу да влада лоше ради… Људи треба да изаберу боље“, поручио је Вучић одговарајући на питање када ће бити ванредни избори након обиласка „Београда на води“.

Alek na gradilistu

Лого СНС-а је усликан у Арени дан пре отварања првенства

Осврћући се на рекламу СНС, која се наводно појавила на видеобиму током церемоније отварања ЕП, рекао је да то није истина и да се она појавила дан пре отварања, током пробе.

Неко је, каже усликао, и потурио информацију да се појавила током отварања. Полиција ће ускоро обавестити јавност, рекао је, о свему што се десило са поменутом рекламом.

Вучић је рекао и да је влада доста урадила за ватерполо и припрему ЕП, набавили нове базене, да су платитли сва заостала дуговања и да ће ватерполистима бити плаћено и кад освоје медаљу.

„Надам се да ће грађани Србије ускоро имати прилику да изаберу боље“, рекао је премијер.

„У оружје нећемо да улажемо ништа или не много, ако се Хрвати не определе за наоружавање ракетама“

Премијер Александар Вучић каже да ће Србија одустати од куповине дефанзивног оружја, истог тренутка кад у Хрватској кажу да ће одустати од куповине офанзивног.

„Ми нећемо куповати ракете исте снаге или једнако скупе, него хоћемо одбрамбене системе. То је просто, али ајде нећемо ни заштитне, али немојте ни ви да узимате офанзивна оружја“, поручио је Вучић приликом обиласка пројекта „Београд на води“.

Он је одговарајући на питање новинара зашто је најављено да Србија купује руске ракете С-300, уместо да уложи у привреду, рекао да Србија свој новац улаже у привреду, а у оружје неће да улаже ништа или не много ако Хрватска одлучи да се не наоружава ракетама.

Вучић је поручио да ће Србија водити такву политику док је он премијер.

„Ако ме ускоро не смене, јер као што рекоше колеге из Н1 и ТВ Војводине, то народ тако каже, а онда ће да воде другачију политику. Ја не могу другачију политику да водим осим да поштујем Устав и штитим Србију“, поручио је премијер.

Вучић је подвукао да није Србија куповала оружје него Хрватска, да су купили панцер хаубице, узели лиценце за борбена возила, навео набавку лансерних рампи за балистичке ракете

„Оне секунде кад кажу да неће то да ураде – ми нећемо да купујемо ништа“, истакао је он.

Упитан колико би новца Србија дала за С300 и који је то ред величина, он је рекао да не би о томе, те да Србија повољно може да реши своје проблеме, али да је нама циљ брига о региону.

„Србији је циљ да брине о региону и миру у региону, и са Хрватима и осталима. Ви реците да нећете куповати офантзивно, а ми нећемо ни дефанзивно оружје“, закључио је.

Вучић опет агресиван

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић током данашњег обиласка радова на пројекту Београда на води одговарајући на питања новинара упустио се оштру у полемику са новинарком РТС.

Наиме после постављања питања новинарке РТС о звиждању државним функционерима на утакмици, премијер је повишеним тоном одговорио новинарки:

„Они ваши су ишли да се сликају, а нису ништа урадили… „Ви сте хтели да направите политички догађај од тога а ја ћу да вам изађем у сусрет (расписивањем избора) па ћете имати још већи политички догађај и још ћете више да се радујете“,  обратио се Вучић збуњеној новинарки.

На то је реаговала њена колегиница, такође са РТС, која га је замолила да не етикетара новинарку: “ Немојте етикетирати колеге“.

Вучић је овако реаговао:

„Ја сам тај који ће да се обраћа како ја желим, а ви са РТС-а сте ти који етикетирате.  Ви немате право да одговарате у моје име. Немојте да ми узимате право, немојте да одговарате уместо мене“.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић опет бесни на новинаре

* Обавезна поља