Vladimir putin-nova godinaПредседника Русије су у последње две недеље оптужили за убиство и корупцију. И то без икаквих објективних доказа.

Прво је, Велика Британија претпоставила да би наручилац Литвињенковог убиства могао бити Путин (без икаквих чињеница). Онда је америчко Министарство финансија објавило да је наш председник “корумпиран” (такође без икаквих доказа).

Након тога је Турска изјавила да је наш Су-34 наводно нарушио њен ваздушни простор, а САД су неочекивано потврдиле ово „нарушавање”. Оно што је карактеристично, све је опет било без икаквих доказа.

Зато је НАТО одмах иронично затражио оправдање од Русије.

Пре две године, уз америчку финансијску подршку у Украјини је изведена антируска револуција, а као одговор на подршку Русије руско-језичном становништву Украјине – против Русије су уведене и још увек су на снази међународне санкције.

Прошле године су Сједињене Државе расправљале о искључењу Русије из међународног платног промета SWIFT и промовисале планове за избацивање Русије из састава сталних чланица Савета безбедности УН. Поред тога, инициране су процедуре за одузимање Русији домаћинства предстојећег шампината света у фудбалу.

Нафта је на светским тржиштима, такође у складу са америчким плановима, драматично пала у цени. То проблеме проблеме у буџету Русије.

Руским спортистима сада покушавају да оспоре учешће на Летњим олимпијским играма уз помоћ антидопинг комитета.

Како све ове акције дефинисати и класифицирати?

По свим показатељима, против Русије се води хибридни рат. Његов циљ је исти као и циљ сваког обичног рата – рушење реалног суверенитета Русије.

Немојмо да нас збуњује одсуство директних војних акција. У условима узајамно гарантованог нуклеарног уништења, рат између наше две земље данас је могућ само у таквом облику.

Разлог за објављивање рата од стране САД је увереност да мирољубива Русија неће прва притиснути нуклеарни тастер. Што значи, против ње се могу водити свакакве невојне провокације.

Позадина и мотив рата за уништење суверенитета Русије су прости. Америци је потребна потпуна контрола над светском политиком, економијом и суверенитетима.

Могућност остваривања такве контроле потиче од статуса САД емитента доминантне глобалне резервне валуте. Једноставно речено, САД штампају новац којим намеравају да купе сву политику, економију и суверенитете свих земаља у свету.

sibir-dijamanti-vladimir-putin

У том контексту, пад Русије је врло вероватан сценарио. Јер су нас опколили са свих страна и притискају. Истовремено траже оне, који ће узети новац и изнутра покренути побуну или преврат у Русији.

За Русију је ово лоше, зато што:

  1. Сам статус надолазећег рата нам није најјаснији.
  2. Не поседујемо невојно оружје за вођење хибридног рата.
  3. Време ради против Русије, јер се иницијатива налази у рукама непријатеља.
  4. Смена председника Сједињених Држава нам не помаже, јер ће сваки амерички председник у сваком случају бити принуђен да подржава политичке интересе њихове штампарије новца.
  5. Светска заједница као непристрасни арбитар више не постоји (јер све земаље у свету користе долар као светску валуту, и самим тим зависе од САД).
  6. Контрола масовних медија омогућава САД да се користе бестидним лажима без икавих последица (потпуно у духу нацистичког Гебелса).
  7. Ми због наше мирољубивости по сваку цену покушавамо да се помиримо са САД. Ово је грешка – нас уништавају и уништаваће нас константно до нашег коначног пораза. Са овим непријатељем се не може преговарати. Непријатељ у рукама држи све адуте. Он нема интереса да са нама преговара.

Амерички рат за остваривање апсолутне светске власти у исто време чудно подсећа на сцене из библијске Апокалипсе. А то невероватно озбиљно утиче на наш суверенитет.

У овом рату ми фактички немамо избора – морамо преживети и сачувати суверену Русије по сваку цену. И ако то остваримо без нуклеарног рата – част нам и хвала. Укратко, наш реални суверенитет – је наше осигурање од светских апокалиптичних сценарија.

И баш због тога морамо банално схватити овај проблем и чврсто стиснути редове. Рат је рат.

Сматрајте се мобилисаним. Спремите се за битку. Рат долази.

Превео – Срђан Ђорђевић


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Америка води хибридни рат против Русије

* Обавезна поља