momir bulatovicМомир Булатовић, бивши председник Црне Горе и владе СРЈ, не планира да се политички активира, али подржава актуелне протесте против режима Мила Ђукановића.

Поводом медијских спекулација да се протеклих дана у једном подгоричком ресторану срео са Андријом Мандићем, лидером Нове српске демократије и да му је обећао да ће учествовати на сутрашњем митингу Народног фронта против власти, Булатовић ексклузивно за „Новости“ каже:

– Пре неки дан сам видео једног дугогодишњег пријатеља у Београду и он ме баш пита: „Шта се то дешава у Подгорици? Који су сада наши?“ Одговорио сам му: „Наши су и једни и други, само што су једни у праву, а други у криву.“ Ето, то је мој став.

Булатовић открива да има редовне контакте са лидерима црногорске опозиције:

– Виђам се редовно са Андријом Мандићем и Небојшом Медојевићем. Подржавам њихове захтеве да Црна Гора коначно добије слободне и поштене изборе.

Некадашњи премијер СРЈ објашњава нам и да је све ово што се дешава данас у Црној Гори, управо и почело, како каже, крађом на председничким изборима 1998:

– Та крађа практично до данас није ни престала.

Булатовић каже да не би одбио ни сусрет са Ђукановићем, ако би га позвао, јер би имао шта да га посаветује:

– Као старом познанику рекао бих му да нађе мудро решење и да на безболан начин напусти власт. Јер, његов резултат је Црна Гора на рубу економске пропасти и политичких сукоба. Ово није израз моје жеље да се бавим политиком, већ савет искусног човека који воли црногорско друштво и све становнике наше земље.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Булатовић – Ђакановић да безболно напусти власт

* Обавезна поља