sergej aksjonov 1Упркос западном притиску и санкцијама, председник Републике Крим Сергеј Аксјонов био је у руској државној делегацији која је, на челу са шефом државе Владимиром Путином, посетила Индију.

Аксјонов се званично руковао са индијским премијером Нареднром Модијем. А још је потписао меморандум о сарадњи са организацијом „Индијско-Кримско партнерство“ која окупља и представнике индијских пословних кругова.

Како се и могло очекивати, Американци су одмах „скочили на ноге“. Стејт департмент је преко Џен Псаки објавио да је „забринут“ због посете Аксјонова Индији.

Огласио се, наравно, и украјински председник Петар Порошенко који је, не кријући огромно незадовољство, оптужио Индију да је све међународне принципе поредила – новцу.

Порошенко је оценио да је Њу Делхи – дозволивши да Аксјонов буде у званичној руској делегацији – није само устао против „међународних санкција“ уведених против Русије, него и да се сама Индија „одвојила од цивилизације“.

Порошенко је признао да „није било лако окупити цео свет против Русије“, па додао: да позиција Индије „неће помоћи Аксјонову нити га спасити“.

„Забринутост“  Псаки и Стејт департмента прокоментарисао је потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин, речима:

„Како да не буду забринути… Раније су информације о таквој забринутости почињале речима у наступу немоћног беса…“.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Аксјонов са Путином у Индији

* Обавезна поља