Сада је пар минута после 18 часова, дана 12.05.2017. године. Време је важно, јер док ово пишем српски амбасадор у Француској већ је у Паризу и „обавља своје редовне дужности“, како би се рекло дипломатским речником. А све оне који ми нису веровали (да ће та ујдурма са тзв. „повлачењем на консултације“ трајати отприлике колико и неискоришћени део амбасадоровог годишњег одмора из прошле године), данас је разуверио лично његов шеф, Министар иностраних послова, Ивица Дачић.

Он је путем Танјуга, свим грађанима Србије, обзнанио оно што, сигурно, још нису чули а круцијално је важно за случај Харадинај због кога је амбасадор и повучен – Француска је добила новог председника! Реал-политичар Дачић то је овако разумео:

„Србија остаје при томе да би Харадинај требало да  буде изручен Србији … међутим догодиле су се промене у Француској, изабран је председник чија је инаугурација у недељу. Одлучили смо, и данас ће се наш амбасадор вратити на редовне дужности у Паризу”-  мудровао је Дачић. (1)

Дабоме. Нови човек, нови почетак. Зашто би се оптерећивали прошлошћу, зашто му не би дали шансу? Том Макрону. Браво Дачићу! Какав смисао за реал-политику! Колика политичка далековидост! Која дипламатска префињеност! А у дипломатији је “самоук”, ако не рачунамо да је прочитао “Ако” од Киплинга и понешто питао Мегатренд-Мићу на оним раскошним забавама у срећна времена.

Но, није само нови француски председник разлог за тако експресни повратак тек повученог амбасадора. Ту је и један много прозаичнији. “Наш амбасадор је позван на пријем који организује градоначелник Париза у част новоизабраног преседника” – открио нам је Дачић и ту тајну.(2) Вероватно је и он међу званицама. А како без њих да се прослави тамо? Ма, какав Харадинај, ратни злочини и други бакрачи. Ионако ће ЕУ све то “поравнати”. Зна, Дачић…

… А можда ће му дати да, уз кавијар и шампањац, и Миљацку запева…

НАРАВОУЧЕНИЈЕ: Нек цркну душмани, посебице она Зорана …

_____________________________________

(1) www.politika.rs/scc/clanak/380420/Amabasador-Srbije-se-danas-vraca-na-duznost-u-Francusku

(2) Исто


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Амбасадор већ у Паризу

* Обавезна поља