hongkongХОНГКОНГ – Америчке обојене револуције стигле су и до Хонгконга!

Вође пртестног покрета Occupy Central, који је и данас изводио своје активисте на улице, од јуна организује релативно масовне акције у Хонгконгу. Кинески медији тврде да су „сви Occupy Central прошли специјалну обуку америчких специјлних служби“.

„Револуција ружа“ у Грузији, „наранџаста револуција“ у Украјини, „револуција лала“ у Киргизији, „арапско пролеће“… Само се називи мењају, а суштина је иста.

У свим овим случајевима су „међународни експерти“- уз помоћ анонимних богатих покровитеља – обучавали младе људе у тим земљама. Учили су их тактици извођења протестних акција, стратегији преговарања са властима, деловању преко социјалних мрежа.

Све наводно само зарад „ширења демократских вредности и слобода“. А заправо: због промене власти у „нанишањеним земљама“.

Из Пекинга се тврди да је и сам Occupy Central формиран у „Хонгконшко-америчком центру“. Сасвим конкретно: да су Американци студенте-активисте обучавали за реалну побуну под фирмом „продубљивања разумевања између Кинеза и Американаца“.

Утврђено је да су од од „студентских активиста“ тражили да „потпомажу демократске промене“, обећавајући им могућност школовања и живљења у САД.

„Семинаре“ су посећивали сарадници америчког генералнг конзулата у Хонгконгу.

Руководилац „Хонгконшко-америчком центру“ – Мортон Холбрук – обавештајац је са 30-годишњим стажом.

Кинески медији указују на блискост Холбруковог центра са хонгконшким медијским магнатом Џимијем Лајом који потпомаже опозицију, а близак је са бившим министром одбране САД Полом Вулфовицом.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Америчке револуције кренуле у Кину

* Обавезна поља