Америчка агенција за међународни развој (USAID) од 2009. године финансира програм „Предикт“ за проучавање нових корона вируса, ухваћени су слепи мишеви који су носиоци ових вируса, један од извођача је била „Метабиота“, позната по својим војно-биолошким активностима у Украјини, наводи Министарство одбране Русије.

Главни детаљи које је изнео генерал Игор Кирилов:

Министарство одбране скреће пажњу да је 2019. године – пре појаве првих случајева КОВИД-19 – амерички институт „Хопкинс“ био домаћин вежбе „Ивент-201“ за увежбавање акција у контексту епидемије до сада непознатог корона вируса.

Спровођење сценарија развоја КОВИД-19 и хитно укидање програма „Предикт“ од стране USAID сугеришу намерну природу пандемије и умешаност Сједињених Држава од њеног почетка, саопштило је Министарство одбране.

У мају 2022. године, професор Џефри Сакс, водећи стручњак у угледном медицинском часопису „Лансет“, рекао је да је „корона вирус створен вештачки и највероватније коришћењем америчког напретка у биотехнологији“, наводи Министарство.

„Према речима наших стручњака, о томе сведочи варијабилност геноваријанти, која је некарактеристична за већину коронавируса, што изазива различите врхове њихове инциденције, значајне разлике у морталитету и заразности, неуједначену географску дистрибуцију, као и непредвидивост процеса епидемије у целини“, рекао је Сакс.

Медицински радници у Сијетлу (САД) пребацују оболелог пацијента у оделење са респираторима – Фото: Танјуг/АП

„Чини се да је упркос текућим напорима да се локализују и изолују оболели, пандемија вештачки подстакнута „убацивањем“ нових варијанти вируса у одређени регион“, додаје се у саопштењу.

У оквиру биолошког програма Пентагона, „Labyrinth Global Health“ проучавао је коронавирусе и мајмунске богиње.

– ‘Лавиринт Украјина’ је учествовала у пројектима Ју-Пи-9 и Ју-Пи-10, током којих је проучавано ширење афричке свињске куге у Украјини и источној Европи;

– Специјалисти су пронашли опиоидне дроге и супстанце ефедрина на позицијама које је оставила украјинска војска;

– Министарство одбране Руске Федерације ће резултате тестова крви украјинских војника који су се предали руској војсци послати Истражном комитету;

– Нерегистровани лекови су тестирани на становницима Рубежног уз минималну накнаду, што произилази из докумената пронађених у граду.

„Видимо јасан тренд: Патогени који спадају у зону интересовања Пентагона затим постају пандемијски ширени, а корисници су америчке фармацеутске компаније и њихови покровитељи – лидери Демократске странке САД“, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Амерички УСАИД умешан у пандемију корона вируса

* Обавезна поља