УРОШЕВАЦ – Пуковник Ник Дучић, Американац српског порекла, нови је командант базе Бондстил код Урошевца и Мултинационалне бригаде Кфора Исток, јављају косовски медији.

„Први сам амерички официр српског порекла који командује Мултинационалном борбеном групом исток“, рекао је пуковник Дучић, наводећи да ће трупе под његовом командом наставити да помажу развој стабилног Косова, преноси РТС.

На Косово је стигао као командант 79. пешадијске бригаде Националне гарде Калифорније и данас преузео дужност од досадашњег команданта Источног сектора пуковника Мајкла Спрагинса.

Ник Дучић је завршио је ратни колеџ 2014. године, а магистрирао је на Универзитету Мериленд као нуклеарни инжењер. Високо школовање почео је на Калифорнијском политехничком универзитету.

Био је ангажован и на пројекту обуке украјинске војске, смишљене како би оружане снаге те државе до 2020. године биле у складу са НАТО стандардима, наводи се на његовом Линкедин профилу.

По фотографијма на интернету види се да је боравио и у Ираку 2011. и 2012. године.

На Фејсбук профилу пуковник Дучић је, између осталог, лајковао странице српске цркве светог Ђорђа у Сан Дијегу и српски клуб Опленац из Торонта.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Американац српског порекла командује Бондстилом

* Обавезна поља