dacic-trampВАШИНГТОН – Америчке власти љуте су на премијера Србије Ивицу Дачића откако се састао са бизнисменом Доналдом Трампом и са њим покушао да договори сарадњу. Овакав Дачићев потез је, како “Блиц” сазнаје, увредио људе блиске Белој кући који Трампа сматрају неозбиљним човеком, пре свега због његових бесомучних напада на америчког председника Барака Обаму.

Трамп је познат по увредљивим и скандалозним обраћањима Белој кући и Обами са „опаскама“ које тамошњим званичницима, у најмању руку, нису биле по вољи.

“Дајем пет милиона долара за Обамин индекс” и „Препустите Конгресу да реши многе проблеме наше земље пре него што покушате да постанете светски жандарм” само су неке од порука које је Трамп упутио Обами с намером да га омаловажи и дискредитује.

Америчке власти недавно су покренуле и истрагу о Доналду Трампу. Ерик Шнајдермен, јавни тужилац америчке државе Њујорк, затражио је судским путем 40 милиона долара одштете због вођења лажног Универзитета Трамп. Захтев за одштету је упућен зато што је Трамп обећавао студентима да ће ако похађају његов универзитет од њих начинити богаташе.

– Састајање Ивице Дачића с овим омраженим милијардером изазвало је велики бес код америчких власти. Страшно су љути на Дачића и неће му ово тек тако заборавити – прича добро упућени извор “Блица”.

Подсетимо, премијер Србије Ивица Дачић састао се са Трампом крајем новембра у Њујорку и тада помпезно најавио како је амерички бизнисмен заинтересован за изградњу ексклузивног хотела у Београду. Међутим, како незванично сазнајемо, Трамп за сада нема намеру да гради хотел у Србији нити да инвестира у нашу земљу.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Американци љути на Дачића

* Обавезна поља