radomir nikolicБЕОГРАД – Оливер Антић направио је грешку, да сам на његовом месту поднео бих оставку на место у Председништву, рекао је председник Извршног одбора СНС Радомир Николић.

Он је, гостујући у „Кажипрсту“, рекао да не зна шта ће даље бити са њим, да сви имају право на грешке, али Председништво нема.

„У Србији постоје људи од утицаја којима промене не одговарају, овом Скупштином у СНС биће доказано да не могу да прођу са таквим идејама“, рекао је Николић и додао да у Србији има много моћних људи који су трговали интересима, али није желео да говори о именима.

„Постоје људи који имају вишак амбиција или нерадници који би да се остваре на неки други начин. Када у странци почнете да се обрачунавате са таквим људима, они се онда везују за неког другог, па тако дођемо до тога да људи говоре о Вучићевим и Томиним људима. Ми тражимо квалитет, имамо 350.000 чланова и желимо да најбољи раде“, каже Николић.

Говорећи о градоначелницима и директорима ЈП, Николић је рекао да постоји списак од 40 људи.

„Имамо списак од 40 особа, помињу се и неке општине у којима ће СНС да изађе из власти, а то ће бити изненађење за многе наше коалиционе партнере који то још не знају. Списак од 40 људи се нашао већ пред председником станке, међутим још не знамо да ли ће сви они бити смењени, о томе одлучују Вучић и Председништво“, рекао је Николић.

„Ми смо све њих анализирали, основно мерило је било да ли је странка задовољна њиховим радом, то је основни критеријум, да ли имогу боље или не могу боље. Ми из врха јасно шаљемо поруке свима њима, ако ми можемо да радимо више од 12 сати, то је порука свима како треба да се ради“, рекао је он.

Николић је рекао да су локални одбори имали слободу да делегирају људе. „Кад будете видели та имена, видећете људе са различитих нивоа власти: директоре јавних предузећа на локалу, градоначелнике… Ми се тих људи не одричемо. Ми смо сменили и неке министре, жртвовали смо их, пре свега мислим на Горана Кнежевића, он је морао да оде због неке афере са којом није имао везе.“

Говорећи о Цвијановој кандидатури за председника странке, Николић је рекао да је та кандидатура потпуно неозбиљна, јер је немогуће да победи.

„СНС је задовољна Вучићем, он има резултате, на његовој популарности гради се популарност странке, са њим побеђујемо на изборима, нелогично је да се било ко кандидује против Вучића. Ми смо сви поносни на Вучића, не видим техничку могућност да се он какдидује јер га треба подржати 15 одбора. Он ће сад ове речи тумачити као притисак на одборе. Био сам мишљења да треба да избацимо Цвијана, јер на нарушио углед странке, што није учињено и сад да га избаце то би било ‘Вучићево разрачунавање са противницима'“, рекао је Николић.

Председник Извршног одбора напредњака каже да је та странка од победе 2012. године желела са свима хтела да успостави коректан однос и да зато није за овакву негативну кампању какву активно води Цвијан, блатећи углед странке и самог председника странке.

„Лаж је да се на Председништву прича о хапшењима, само смо споменули акцију ‘Гром’, колико је људи ухапшено, ништа више од тога. Цвијан, када поставља своју теорију како функционише СНС, он нам говори како се политички хапси и тиме говори како се је у Србији било све добро док СНС није дошла на власт“, каже он.

Радомир Николић је рекао да није истина да је СНС аутократска странка, како ју је описао Цвијан, и да може да напредује само онај ко хвали Вучића.

Николић је рекао да је, откад је он председник ИО, распуштено неколико одбора и да су тада причали да то рад,и јер је „Томин или Вучићев човек“.

„То је теза оних који не раде или имају претеране амбиције. Тома и Вучић имају феноменалан однос, а мене су звали и ‘Томиним’ и ‘Вучићевим’ човеком у одређено време. Тезу да постоје поделе у СНС потпомажу наши противници, прљав веш пребацују у наше двориште“.

Коментаришући могућност избора, Николић је рекао да је сагласан са министарком Зораном Михајловић, и да треба да се одрже што пре.

На питање о власти у Крагујевцу, рекао је да СНС има амбиције да тамо преузме власт, јер оно што се тамо дешава последњих 8-10 година функционише као „кока која убоде неко зрно“.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Антић треба да поднесе оставку

* Обавезна поља