Бивши председник Чешке Вацлав Kлаус упозорио је да је Европа већ у рату и да на једној страни стоје слобода, традиционалне вредности, породица, суверене националне државе којима су непријатељи немачка канцеларка Ангела Меркел, шеф Европске комисије Жан Kлод Јункер, масовна миграција, политичка коректност, борба за људска права, родна равноправност и агресивни хомосексуалци.

Kлаус је у среду дошао на митинг радикалне Алтернативе за Немачку (АфД) у Хофхајм близу Франкфурта да подржи немачке националисте у кампањи пред септембарске парламентарне изборе у Немачкој.

– Без претеривања се данас може говорити да је Европа у рату. Борбене трупе на обе стране су нам свим добро познате. На једној страни, а то је моја страна, стоје слобода, демократија, традиционална породица и нормално људско понашање уобичајено током историје, суверенитет европских националних држава, патриотизам, инострана путовања и боравак уместо миграције – обратио се Kлаус активистима АфД, јављају данас чешки медији.

Kлаус је ту своју страну описао као ненасилну, љубазну и спремну за дискусију, док је непријатеље, међу које је уврстио и Ангелу Меркел окарактерисао као арогантне и агресивне.

– На другој страни стоји политичка коректност, мултикултурно друштво, борба за људска права, феминизам, родна равноправност и агресивност хомосексуалаца, масовна миграција, госпођа Меркел, господа Шулц (Мартин) и Јункер (Жан Kлод), принудна, неспонтана унификација, централизација, хармонизација и стандардизација Европе – рекао је у Немачкој на митингу националиста бивши чешки председник.


Извор: Агенције, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Антиглобалистички говор Вацлава Клауса у Немачкој

* Обавезна поља