london-demonstracijeЛОНДОН – На хиљаде активиста који су се вечерас окупили у центру Лондона да би учествовало у антикапиталистичким демонстрација „Марш милиона маски”, сукобило се са полицијом.

Демонстранти су бацали петарде и флаше на полицију и неколико демонстраната је задобило повреде пошто је полиција за разбијање демонстрација покушала да обузда марш.

Тројица мушкараца су ухапшени пошто су се „понашали сумњиво” и утврђено је да су имали ножеве и димне гранате, саопштила је полиција.

Демонстранти, од којих су многи носили беле маске међународне мреже „Анонимус”, узвикивали су „Једно решење – револуција и Чије су улице – наше улице”, разбили су се на групе сукобљавајући се са полицијом испред Бакингемске палате и канцеларије британског премијера Дејвида Камерона.

Неки демонстранти су трчали и разбијали прозоре у и око Окфорд стрита и правили неред, пренела је агенција Франс прес.

Полиција је припремила посебне безбедносне мере уочи одржавања марша, пошто је било много нереда и хапшења прошле године.

Према тим мерама, демонстранти је требало да буду ограничени на одређене области у центру Лондона и од њих се тражило да уклоне своје маске, уколико то буде тражила полиција.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Антикапиталистичке демонстрације у Лондону

* Обавезна поља