AsadСиријски председник Башар ал Асад изјавио је данас да Сирија мора да „искорени тероризам“ како би пронашла политичко решење за кризу у земљи.

– Искорењивање терористичких организација водиће ка политичком решењу коме Сирија и Русија теже и које ће задовољити сиријски народ и очувати суверенитет, независност и територијални интегритет Сирије – рекао је Асад након сусрета са руском парламентарном делегацијом, известила је САНА.

Посета руске делегације уследила је неколико дана после Асадове изненадне посете Москви, где је разговарао са председником Владимиром Путином.

Један од чланова руске делегације, посланик Александар Јушченко, рекао је у телефонској изјави за АФП да је Асад изразио спремност да се одрже нови парламентарни и председнички избори, али тек пошто Сирија „буде ослобођена“ од џихадиста Исламске државе.

Русија је почела кампању ваздушних удара у Сирији 30. септембра, против ИС и других терориста, као одговор на захтев Дамаска.

На терену, руски ваздушни удари омогућили су сиријским режимским снагама да покрену неколико операција у провинцијама, укључујући Алепо на северу земље, где су сукоби настављени током данашњег дана.

Сиријска опсерваторија за људска права, група за мониторинг са седиштем у Лондону, саопштила је да су 44 припадника режимских снага и 28 бораца ИС погинуло у Алепу у протеклих 48 сати.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Асад – Првa ствар је искорењивање тероризма

* Обавезна поља