milan-beko-konferencija-1БЕОГРАД – Београдски бизнисмен Милан Беко је на конференцији за новинаре рекао да, кад је реч о држави, „стоји на располагању премијеру“, и да је спреман да преузме Железнице Србије.

– Услови Вучића су били да то буде пун ангажман, дакле седење у предузећу пуно радно време, а не нека саветодавна улога. Што се тиче мог рада и плате, у једном периоду ћу радити про боно. После ћемо направити пресек и видети да ли треба неко други да дође – рекао је Беко на конференцији за штампу, коју је сазвао поводом спекулација да ће он бити нови директор Железница Србије.

Беко је рекао да је прихватио понуду Вучића.

– Спреман сам да преузмем Железнице, али то ће бити одлука Александра Вучића и ресорног министарства – рекао је Беко.

Ту понуду је, каже, прихватио и од тада се са премијером чуо само једанпут.

– Рекао сам да нећу да статирам и прихватио сам да радим под његовим условима – навео је Беко истакавши да није у пријатељским односима „ни са премијером Вучићем, ни са председником Томиславом Николићем“.

Јер, додао је, да смо пријатељи сигурно је да би ми била понудјена нека мање одговорна позиција, у неком управном или надзорном одбору, на пример, а као пример је навео НИС.

„Нећу прихватити позив ако се Михајловићева не слаже

Бека су упитали до када ће се чекати на одлуку.

– Не бих орочавао одлуку због свега што се дешавало протеклих дана. Доста се закувало, и ово што се јуче десило у Железницама. Министарку (Зорану Михајловић)

не познајем и бих коментарисао изјаве и ставове. Верујем да ће предлог бити разматран у наредном периоду – рекао је Беко новинарима.

Он је додао да свакако за викенд одлази на одмор, који ће провести са породицом.

Додао је да неће прихватити позив ако се Михајловићева не слаже, и да „ако није њен кандидат, то треба јавно да каже.

Премијер Србије је почетком јула понудио најуспешнијим бизнисменима да преузму руководјење неким од великих јавних система који лоше послују.

Влада Србије и одбор директора ЈП „Железница Србије“ својим одлукама направили су потпуну конфузију у ЈП „Железницама Србије“.

У размаку од само неколико сати, одбор „Железница“ је именовао Светозара Ћапина за генералног директора тог предузећа, а затим исту ту одлуку опозвао. У оба случаја Одбор се позвао на препоруку Министарства, али без објашњења и образложења.

Нећу да будем посматрач

Беко је додао да су постојали људи који су били спремни да се укључе у руковођење Железницама Србије, кроз надзорне органе, али да то није хтео Александар Вучић.

– Онда ме је питао (премијер Вучић) да ли сам спреман да преузмем Железнице Србије. И ја сам рекао да, јер нећу да будем посматрач – каже Беко, и додаје да се од тада чуо само једном са премијером.

Београдски бизнисмен Милан Беко је на конференцији за новинаре рекао да, кад је реч о држави, „стоји на располагању премијеру“, и да је спреман да преузме Железнице Србије.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Беко узвраћа љубав премијеру

* Обавезна поља