GRUBJEŠIC, SAMARDŽIC, MILOŠEVIC, DAKIC-MIKIC, RADUJEVIC I OSTOJICБЕОГРАД – Београдска иницијатива“ представила је данас нацрт свог програма, а њени представници саопштили су да је реч о групи грађана, али и да има „снажну подршку УРС-а“.

Конференцији за новинаре „Београдске инцијативе“ присуствовали су, између осталих, Зоран Остојић и Сузана Грубјешић, која је рекла да та иницијатива има снажну подршку УРС-а, али да није замена за њихов градски одбор.

Грубјешићева, која је функционерка и посланик УРС-а, рекла је и да нема разлога да напушта тај посланички клуб, јер не постоји, како је навела, колизија између њеног ангажмана у „Београдској иницијативи“ са посланичким клубом УРС-а и том странком.

Остојић, који је напустио посланички клуп ЛДП-а, али не и ту странку, наводи да је реч о групи грађана и да желе да задобију што ширу подршку грађана и да он не размишља о учлањењу у УРС.

– Поновићу да нисам члан УРС-а и нисам напустио ЛДП – рекао је Остојић, а на питање новинара да ли ће постати члан УРС-а шаљиво је одговорио: „Можда ћу постати и члан СНС“.

Он је навео и да „Београдска иницијатива“ за сада нема своје просторије, па јој је УРС уступио своје за привремено коришћења, а та странка је помогла и приликом регистрацији сајта „Београдске инцијативе“.

Грубјешићева је на питања каква је улога лидера УРС-а Млађана Динкића у формирању такве иницијативе, поновила да УРС снажно подржава ту иницијативу, па је самим тим подржава и Динкић.

– УРС подржава ‘Београдску иницијативу’, али програм нису писали ни Зоран Остојић, ни Млађан Динкић, ни ја, већ људи који немају везе са политиком – рекла је Грубјешићева, која је признала да УРС није успео да добро комуницира с Београђанима, што су показали и изборни резултати на последњим изборима, јер није прешао цензус.

На питање да ли ће „Београдска инцијатива“ на евентуалне изборе у главном граду изаћи самостално или у коалицији са неком странком, Остојић је одговорио да ће ићи самостално са својим програмом и објаснио да, за сада, постоји нацрт програма који ће бити дорађиван у складу са предлозима грађана.

Да је формирање „Београдске инцијативе“ добра ствар Остојић види у томе да се, како је рекао, дигла кука и мотика, а многи су се узбудили.

Он је објаснио да је жеља те инцијативе да буде алтернатива између две опције.

– И ми смо за пројекат Београд на води, али мислимо да за то време које је потребно за његову реализацију и за много мањи новац треба урадити и друге ствари – казао је Остојић.

И Грубјешићева се осврнула на тај пројекат и рекла да је он добар, али да би је више радовало да сви делови Београда имају воду.

Говорећи о будућем програму инцијативе, Остојић је истакао и да би требало преиспитати функционисање система „Бус плус“, јер је он требало да омогући смањење дотација града ГСП-у, а то се није догодило.

– Нисмо за то да се тај систем укине, али га треба преиспитати – казао је Остојић.

Конференцији за новинаре присуствовали су и оснивач Београдске недеље моде и директор модног студија „Клик“ Ненад Радујевић, Предраг Милошевић, који је сарађивао са некадашњим градоначелником Београда Гораном Богдановићем и Снежана Дакић Микић.

Динкић на Твитеру „признао“ да стоји иза Београдске иницијативе

Лидер УРС Млађан Динкић практично је признао на свом твитер профилу да стоји иза Београдске иницијативе, чији је циљ, према сазнањима „Блица“, да на изборима у Београду ослаби ДС и градоначелника Драгана Ђиласа.

Динкић је на твитеру на написао да од данас имамо и Београдску иницијативу.

„Окупили смо људе из разних странака, али и људе који се никада нису бавили политиком…“, стоји на твитер налогу Динкића.

Он је још додао да је први нацрт те организације написао Бојан (Бојан Станојевић, бивши градски менаџер у време Ненада Богдановића и члан ДС, прим. аут).

„Разрадили су је Нина, Зоран, Ненад, Снежана, Бата, Божица… Допуниће је сви који то желе“, навео је Динкић.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Београдска иницијатива – још један удар на Ђиласа

* Обавезна поља