branko lazarevicБЕОГРАД – Бившем шефу кабинета министра унутрашњих послова Ивице Дачића, Бранку Лазаревићу, одређено је полицијско задржавање од 48 сати.

Задржавање је одређено након што је саслушан у полицији.

Отправник послова амбасаде Србије у Атини Бранко Лазаревић, стигао је у МУП Србије у 10 часова, а недуго затим почело је његово саслушавање.

Он је, у тамном аутомобилу марке „ауди“, дошао тик до врата западног улаза зграде Савезног извршног већа, где се налази криминалистичка полиција.

Лазаревић није желео да даје изјаве, већ је само бацио један поглед на новинаре који су га дозивали. Непосредно пре њега дошао је његов адвокат Драгољуб Ђорђевић.

Лазаревића саслушавају у полицији поводом сумњи да је сарађивао са припадницима групе одбеглог нарко боса Дарка Шарића. Полиција би требало да га испита и поводом индиција да је, раније контактирао са оптуженим припадницима Шарићеве групе и достављао информације о мерама праћења и прислушкивања које се предузимају против њих.

Лазаревић би такође требало да одговори на питања да ли се састајао са Шарићем – оптуженим за шверц око три тоне кокина из Јужне америке у Западну Европу и за прање пара у Србији, као и његовим блиским сарадником Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, такође оптуженим за шверц кокаина.

Подсетимо, Лазаревић је током претходног мандата Владе Србије био шеф кабинета министра унутрашњих послова Ивице Дачића.

Блиц: Бивши шеф Дачићевог кабинета Бранко Лазаревић коначно на саслушању у полицији, очекује се хапшење

Београд – Бивши шеф кабинета Ивице Дачића у МУП-у Србије Бранко Лазаревић појавио се на саслушању у Управи криминалистичке полиције.

Лазаревић је стигао у Управу полиције где би коначно требало да буде саслушан о везама са Шарићем, пошто је претходно саслушање, заказано за крај јануара, било одложено „да амбасада не би остала празна“.

Према сазнањима „Блица“, актуелном отправнику послова у Амбасади Србије у Атини после саслушања ће највероватније бити одређен притвор од 48 сати.

Лазаревић би требало да буде саслушан поводом индиција да је сарађивао са припадницима групе одбеглог нарко боса Дарка Шарића, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал. Он би требало да одговори на питања да ли се састајао са Шарићем, као и његовим блиским сарадником Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана.

Вучић: Лазаревић не утиче на однос СНС-СПС

Крагујевац – Александар Вучић подсетио да закон важи једнако за све, и да не види како би да саслушање бившег шефа кабинета Ивице Дачића могло да утиче на односе СНС и СПС.

„Мене не интересује однос две странке у том смислу, то се тиче институција, које треба да раде свој посао и закона, а закон једнако важи за све“, рекао је први потпредседник владе новинарима у Крагујевцу одговарајући на питање може ли саслушање Бранка Лазаревића да промени односе у коалицији.

Он је додао да не види у каквој је вези саслушање Лазаревића с односима између политичких партија, као што такву везу није видео ни приликом привођења посланика СНС Драгана Томића.

„Овде посао ради прво полиција, па тужилац, питајте тужиоца шта мисли о томе, не верујем да га интересују политичке странке“, поручио је Вучић.

Подсетимо, отправник послова амбасаде Србије у Атини Бранко Лазаревић стигао је око 10 часова у Управу криминалистичке полиције на саслушање поводом сумњи да је сарађивао са припадницима групе Дарка Шарића.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Лазаревићу одређен полицијски притвор

* Обавезна поља