tadic arhivaБЕОГРАД –Представници коалиције око Нове демократске странке (НДС) Бориса Тадића предали су вечерас Републичкој изборној комисији листу за учешће на парламентарним изборима 16. марта.

Лидер НДС Борис Тадић казао је новинарима после предаје изборне листе НДС, Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка, Заједно за Србију Душана Петровића и других коалиционих партнера да је уверен да ће та листа на изборима остварити победнички резултат.
„Поново ћемо преузети одговорност за развој Србије као што смо то радили у прошлости”, рекао је Тадић.

Он је изразио уверење да ће поверење грађана које су представници изборне листе коју предводи годинама у прошлости стицали бити исказано и на изборима 16. марта.

„О томе да ли ће ова коалиција бити део владе или ће бити опозиција одлучиће грађани својим гласањем”, казао је Тадић и додао да се вратио у дневну политику у Србији да би помогао у решавању конкретних проблема људи, а не због борбе за пуке функције.

„То ћемо доказати у времену испред нас и врло сам задовољан што сам заједно у овом послу са мојим дугогодишњим саборцима Ненадом Чанком и Душаном Петровићем и свим осталим који наступају на листи”, казао је Тадић.

Он је навео да су на листи и његов дугогодишњи сарадник Миодраг Ракић и академик Нинослав Стојадиновић.

„Наша кампања ће пре свега бити фокусирана на проблеме са којима се суочавају грађаани и земља, на решавање економских проблема”, рекао је Тадић.

Он је рекао да је влада Мирка Цветковића до 2012. за четири године мандата довела више од две милијарде евра инвестиција и отворила нова радна места, а да је садашња власт отворила перспективу на основу 600 милиона евра страних инвестиција што је, навео је, кудикамо лошији резултат.

„Последњу године мандата оне критиковане владе у којој смо били задужили смо Србију у року од четири године за 6,8 милијарди евра. Ова влада је задужила Србију за више од пет милијарди евра на годишњем плану и да је остала до краја мандата у пуном саставу задужила би Србију за више од 23 милијарде евра”, рекао је Тадић.

Он је казао да листа коју предводи жели да мотивише грађане да на изборе изађу јер су проблеми са којима се суочавају веома велики, а као највећи навео је недостатак радних места и сиромаштво.

„Ово је листа људи који имају велико искуство претходних 25 година. Имали смо искуство и у влади и на другим државним позицијама и желимо да не само то искуство већ и грешке које смо учинили и које треба да поправимо преточимо у једну политику која је на добробит грађана”, казао је Тадић.

Он је рекао да листа коју предводи има јасан план и потпуну одлучност у ком правцу реформе треба да се дешавају, али и навео да је потребан и друштвени договор о реформама које треба спровести.

Председник ЛСВ Ненад Чанак казао је да та странка са Тадићем сарађује дуго година.

„Врло сам поносан што могу да кажем да је ово један тип обједињавања који је апослутно принципијелан што је данашњој Србији веома ретко. Мислим да ће бирачи препознати ту принципијелност и дати нам поверење”, рекао је Чанак.

Лидер Заједно за Србију Душан Петровић казао је да је направљена једна природна коалиција јер све њене чланице деле исте вредности што су показале у протеклих 25 година.

„Сигуран сам да ћемо у овим месец дана изаћи са врло јасним планом за развој Србије и очекујем да грађани дају подршку, да пробудимо нову енергију и да са том енергијом и подршком уђемо у парламент. Сигуран сам да ћемо врло битно утицати на то шта ће се у Србји дешавати у наредне четири године”, казао је Петровић новинарима.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Тадић о пет милијарди нових задужења

* Обавезна поља