momir-bulatovicПоводом изјаве Флоренс Артман, бивше потпаролке Хашког трибунала у интервјуу хрватском недељнику „Експрес” у броју од 25.маја, „да се Слободан Милошевић сам тровао у ћелији, огласило се Удружење грађана „Слобода”.

Како се наводи у саопштењу које је потписао председник удружења Момир Булатовић, „ово још једна у низу лажи оних који су директно или индиректно учествовали у убиству председника Милошевића”.

„Када је Артманова већ нашла за сходно да јавно износи неистине и измишљотине, онда је морала пажљивије да прочита званични извештај Трибунала, судије Кевина Паркера, који као индикацију на лек rifamicin не помиње обојеност урина плаве боје, као што Артманова тврди, већ супротно – црвене боје. Поред тога више клиничких фармаколога је сведочило да у случају узимања овог лека долази до преобојености, не само урина, већ и боје коже на лицу и беоњача”, каже се у саопштењу и додаје:

„Госпођа Артман је била потпарол Трибунала и лично се залагала да се Милошевићево суђење одвија јавно, пред лицем читавог света, па је свако ко је пратио то суђење могао да се увери да такве пребојености у црвено (а камоли у плаво) није било на Милошевићевом лицу.

Коначно, изјава Артманове је бесмислена и по томе што је званични документ Трибунала, а она би то такође морала  да зна, потврдио да у обдукционом налазу нису нађени никакви трагови тровања rifamicinom.

artman-florensИзмишљотине Флоренс Артман сматрамо њеним настојањем да се оправда за кривична дела  због којих је оптужена  од стране Трибунала, који ју је августа прошле године оптужио за непоштовање суда,зато што у књизи „Мир и казна“, наводи садржај две поверљиве одлуке жалбеног већа из процеса против Милошевића, непријатне и компромитујуће поводом учешћа западних сила у рату у БиХ.

Удружење „Слобода” ће пуну истину обелоданити у књизи „Како је убијен Слободан Милошевић“,на основу аутентичних и веродостојних докумената и лекарских налаза, која ће ускоро изаћи из штампе, закључује се у саопштењу „Слободе”.

Вулин: Брине ме што Хаг ћути

vulin4Министар Александар Вулин изјавио је јуче да га после изјаве некадашње портпаролке тужилаштва у Хагу Флоренс Артман да се бивши председник СРЈ и Србије Слободан Милошевић сам тровао брине што Хашки трибунал није реаговао на то.

Артманова је у интервјуу хрватском недељнику „Експрес”, који су пренели медији у региону, устврдила да се Милошевић сам тровао леком „рифамицин” да би погоршао себи стање и да би био пуштен да се брани са слободе, а онда побегао за Русију.

Она је изјавила да му је тај лек „неко доставио у ћелију”. Узимајући тај лек, како она каже, који се користи у лечењу лепре, Милошевић је поништио деловање лека за високи крвни притисак, од којег је патио.

„Не брине ме госпођа Флоренс Артман, од ње смо то и очекивали. Она уосталом мора да пере своју биографију због учешћа у свему што се дешавало тада у то време, али ме брине то што Хашки трибунал ћути, што није позвана да одговара за непоштовање суда, на пример, јер рећи тако нешто значи да у том суду може да унесе ко шта хоће, ради ко шта хоће. Је л’ могуће то у једном суду? Па ако није могуће, а није могуће, онда би морао да одговара за непоштовање суда”, рекао је Вулин, преноси Танјуг.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Булатовић демантује Артманову

* Обавезна поља