МОСКВА– Руски председник Владимир Путин изразио је данас наду да ће у новој влади Србије, какав год био њен састав, достојно место заузети људи који придају значајну пажњу развоју односа између Србије и Русије, преноси агенција РИА Новости.

„Ваша странка је убедљиво победила. Поред тога, неопходан број места у парламенту добили су ваши савезници. Знам да ће се у блиској будућности формирати влада. Желео бих да изразим наду да ће, без обзира на будући састав Владе Србије, у њој достојно место заузети људи који придају значајну пажњу развоју наших међудржавних односа”, изјавио је Путин после састанка са премијером Србије Александром Вучићем.

Он је Вучићу поручио да ће бити настављен рад на јачању међудржавних веза, на успостављању односа у области политичке сарадње, економије, на међународној арени.

„ Драго нам је због ваше победе. И честитам вам”, рекао је Путин Вучићу.

Вучић је обећао да ће урадити све што је до кабинета за развој односа са Русијом.

„Нама веома много значе односи са Руском Федерацијом. Посебно ценимо и ваш лични допринос за развој односа између наших земаља, за јачање односа у свим областима”, изјавио је Вучић.

Он је додао да ће нова влада у Србији бити формирана до средине јуна.

vucic-putin-moskva

„Нама је част и дужност да учинимо све како би се односи са Руском Федерацијом развијали по узлазној линији, у свим областима, и у економији и у политици”, додао је Вучић.

Влада Србије је раније саопштила да се премијер Вучић састао данас у Москви са Путином, са којим је разговарао о свим важним питањима и даљем унапређењу политичких и економских односа између Србије и Русије.

У саопштењу се наводи да су двојица лидера закључила да искрено и истинско пријатељство српског и руског народа у будућности мора бити потврђено још конкретнијом и успешнијом сарадњом у свим сферама друштвеног живота.

Премијер Вучић захвалио је председнику Руске Федерације на политичкој подршци коју Русија пружа у очувању територијалног интегритета Републике Србије.

Вучиће је на свом Твитер налогу, поводом сусрета са Путином, уз фотографију написао:

„Хвала председнику Путину на топлој добродошлици.


Извор: Танјуг, Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић изненада у Москви

* Обавезна поља