skupstina-crne_goreПосланик Милан Кнежевић изјавио је да ће срамна одлука Владе ЦГ о увођењу санкција Севастопољу и Криму бити укинута, као што ће то бити и она о признању тзв. Косова.

На десетој редовној седници првог редовног (пролећног) заседања Скупштине Црне Горе, председник ДНП-а и један од челника ДФ-а, Милан Кнежевић, говорио је о саопштењу кабинета високе представнице ЕУ, Федерике Могерини, у којем се наводи да су државе: Украјина, Грузија, Црна Гора, Албанија, Лихтенштајн и Норвешка подржале санкције ЕУ против Крима и Севастопоља до 23. јуна 2017.

Кнежевић је саопштио да ће покушати  да преко својих дипломатских веза које има са Јединственом Русијом и партијом Родина да замоли руске званичнике да не одговоре контра-санкцијама Црној Гори.

Он је додао да ће Влада тзв. изборног поверења урадити све што им буде делегирала гђа Могерини, па и увести санкције, како је иронично сугерисао, и руским парковима, тржним центрима и сл, а препоручио власти да се осврне на приморје, где плаже одржавају искључиво Руси.

„Изјава Федерике Могерини да су се Украјина, Грузија, Црна Гора, Албанија, Лихтенштајн и Норвешка придружили санкцијама ЕУ од 17. јуна против Крима и Севастопоља до 23. јуна 2017. представља наставак антицрногорске политике, која је у свом лудилу почела да уводи санкције и руским градовима. Колики је њихов очај, и очај њихових ментора, неће ме зачудити да у следећој тури почну уводити санкције и руским селима, засеоцима, трамвајима, метроима… И све им је узалуд. Ова последња одлука у тренутку кад црногорски туризам у животу одржавају искључиво руски туристи, представља својеврстан чин самоубиства. У фебруару сам моје пријатеље из Јединствене Русије и Родине молио да искористе свој утицај и не уводе санкције Црној Гори, учинићу то и овог пута, и замолити да не одгаварају на ове полтронске глупости режима. А након 16. октобра, прва одлука коју ћемо донети у влади ДФ-а биће укидање санкција Русији, развој и јачање сарадње на свим пољима са нашим доказаним савезником. А влади Ђукановића поручујем само једно: Срам вас било!“, изјавио је Кнежевић.

milan-knezevic-640x345

Он се обратио посланику ГП УРА Дритану Абзовићу, питајући га да ли је спреман да буде у будућој влади ДФ-а која ће укинути одлуку о признању Косова и увођењу санкција Русији.

У обраћању посланику Абазовићу, питао је и за досадашње резултате владе тзв. изборног поверења, посебно истичући да је 121682 бирача у Црној Гори променило бирачко место, а да тим људима нема ко да објасни на којем се бирачком месту налазе.

„Даље, желео бих да ми објасните где су и што раде људи који су ушли у владу Мила Ђукановића. Знамо ли им имена и презимена и број?“, питао је Кнежевић.

Он је критикујући недавне наводе ГП УРА да ће изаћи из владе казао: „Ако се деси то чудо да изађете из владе и покренете протесте, донираћу вам шатор. Овде је потпуно јасно, господине Абазовићу, да ћете лакше истерати Мила Ђукановића из владе него оне који су у њу ушли по дубини.“


Извор: ИН4С

Оставите коментар

Оставите коментар на Бурно у парламенту Црне горе око санкција и Косова

* Обавезна поља