Холандска компанија ХПК инжењеринг, коју је Влада Србије 2015. ангажовала да управља смедеревском железаром, затражила је од суда у Вашингтону да омогући извршење одлуке међународне арбитраже из Лондона према којој железара мора да јој исплати накнаду од 12,4 милиона долара збод незаконито раскинутог уговора.

ХПК је јуче Савезном суду у Дистрикту Колумбија поднео петицију у којој се захтева да се, на основу Конвенције о признању и извршењу иностраних арбитражних одлука, потврди одлука коју је у мају донео арбитражни трибунал у Лондону.

Лондонски суд за међународну арбитражу (ЛЦИА) је у мају оценио да је Железара Смедерево незаконито раскинула уговор којом је ХПК менаџмент 2015. ангажован да унапреди пословање те, тада државне компаније, и привуче купца за њену приватизацију.

Уговор са ХПК инжењерингом је раскинут јуна 2016. са образложењем да не испуњава уговорене обавезе, које никада нису објављене. Железара Смедерево је 2016. продата кинеској Хестил групи, али холандска компанија тврди да је уговор са њом без разлога раскинут „уочи самог завршетка приватизације већинског удела Железаре“.

ХПК у петицији тврди да Железара и Влада Србије одбијају да плате бонус од 10 милиона долара који је уговором био договорен ако приватизација уследи у року од пет година од његовог склапања.

Одлуком арбитраже у Лондону компанија ХПК има право на бонус од 10 милиона долара и износ за додатне издатке, али Влада Србије и железара не желе да плате ту суму.

ХПК оптужује Владу Србије да се, иако је била власник Железаре, неоправдано позива на њен номинални независни корпоративни статус како би избегла плаћање одштетног захтева.

Према неизваничним информацијама Бете одбијен је тужбени захтев ХПК инжењеринг против државе Србије и та компанија тешко да ће моћи да реализује арбитражну пресуду о обештећењу од Железаре.

Петиција америчком суду, уколико је поднета се, према тим изворима, може тумачити као врста притиска ХПК инжењеринга да би издејствовала наплату тражене одштете.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Цена првог Вучићевог „решења“ за железару

* Обавезна поља