sps-dacicБЕОГРАД — СПС је критиковала председника ЛДП Чедомира Јовановића због изјаве којом је, како се наводи, увредио лидера социјалиста и премијера Србије Ивицу Дачића.

СПС у саопштењу наводи да ће о евентуалним изборима одлучивати владајућа коалиција, а не „минорна политичка странка“ коју предводи Јовановић.

„СПС разуме зашто се Чедомир Јовановић јавно нуди за учешће у власти. Лидер ЛДП је у политички живот Србије ушао ниоткуда, мењао пријатеље, опредељења, ставове и идеје. Јовановић је за кратко време прешао занимљив пут од сиромашног студентског лидера, до богатог авантуристичког тајкуна“, пише у саопштењу.

СПС је навела да лидер ЛДП Србији дугује одговоре на многа питања, између осталог, одакле му новац за куповину бројних предузећа, за плаћање путовања на егзотичне дестинације, за луксузне виле и скупоцене џипове.

„Он грађанима Србије мора да одговори и на то шта је мислио када је изјавио: ‘Можда су ми руке прљаве, али ми је савест чиста’. Није први пут да се Чедомир Јовановић препоручује да буде у влади, јер тиме жели да преусмери пажњу јавности са догађаја који су се дешавали након тзв. ‘октобарске револуције’ и на своју улогу у њима“, оценио је СПС.

Социјалисти су навели да се политика Јовановића и ЛДП своди „на политику личног богаћења“, док су политика и приоритети СПС увек били политичка стабилност и економски и социјални просперитет Србије.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић оценио је јуче, између осталог, да су избори једини пут којим Србија може да добије Владу каква јој је потребна и да се Дачић не бори да буде премијер, већ покушава да „као караоке кловн“ убеди Србију да му опет пружи шансу да буде на власти.

LDPНа данашње саопштење социјалиста, стигао је одговор из ЛДП. 

ЛДП каже да је изненађена „нервозном реакцијом Социјалистичке партије Србије на безазлену изјаву – да је ЛДП вакцина против политике Слобиног наследника који заједно са својом странком овога пута хоће да превари целу Србију као што је 2008. преварио Коштуницу и 2012. године Тадића“.

Изненађени смо чињеницом да је СПС, поред тога што води политику комичне интерпретације кафанских песама, заборавила да је њен председник министар полиције већ скоро шест година. На тај начин се могло сазнати да је за све то време ЛДП била у опозицији и није се нудила ником, што не чини ни сада, односно што не чини поготово не сада, наведено је у саопштењу.

Министар полиције је морао да зна и је Чедомир Јовановић је покренуо своју фирму, а министрова партија заустављала и уништавала туђе фирме. Или да је искључиво изнајмљивањем Фиделинке, понављамо изнајмљивањем, покрент део фабрике из стечаја, док СПС окупацијом државних компанија партијским кадровима, од Галенике па надаље, тера Србију у стечај, а садашњег премијера у кандидатуру за Нобелову награду за економију. Чињеница је да компанија Чедомира Јовановића запошљава 400 људи док је политика Ивице Дачића за шест година оставила 400.000 људи без посла. Чињеница је, такође, и да једна фирма Чедомира Јовановића плаћа порез, док грађани Србије плаћају дугове које праве бројне фирме које воде СПС-ови директори, стоји у саопштењу.

Како наводе, ЛДП као опозициона партија разуме нервозу владајуће странке као болну реакцију на чињеницу да Чедомир Јовановић у својој јучерашњој изјави о потреби стабилне власти у Србији није поменуо да Дачић не може мирно да спава од кофера који га жуља више него што СПС жуљају Србијагас, Галеника или Дунав осигурање. И да случај Шарић такође није споменут, пошто се тим случајем већ бави тужилаштво, и не би било у реду да се преко медија врши притисак на ту институцију.

Што се тиче алпинистичких авантура о којима говори СПС, обећавамо Ивици Дачићу да је председник ЛДП спреман да га у наредно планинарење поведе, под условом да му носи кофер, пошто је за то експерт. Забрана певања се подразумева, закључили су из ЛДП.


Извор: Б-92, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Чеда провоцира, СПС нервозан

* Обавезна поља