hasim-taci-trgovina-organima-1328585176-61887Хашим Тачи се спрема да буде председник Косова. Свет је за то сазнао из саопштења Иса Мустафе, премијера самопроглашене републике. Или из саопштења самопроглашеног Иса Мустафе, а можда и самопроглашене изјаве премијера Мустафе… Уосталом, враг ће га знати. Него, ту се поставља друго питање: ко жели да од трговца људским органима направи председника тако егзотичне територије? Он сам, косовска мафија или наркосиндикат “Клинтон и К*”? Да није можда Барак Обама, који непрекидно тврди да не воли бандите. Наравно, Барак је преоптерећен човек, он не може лично знати сваког бандита. Ето, питајте га да ли је бандит Мило Ђукановић и видећете како ће се он изненадити… Мило Ђукановић бандит? Немојте се шегачити! Он приступа НАТО пакту, а то вам је највећа гаранција уљудности.

Али са Хашимом Тачијем је сасвим друга прича. Свака организација која се бави заштитом људских права и бивши тужилац МТБЈ Карла Дел Понте, директно указују на Хашима Тачија као на мучитеља. Ма колико се претварао, овде не можеш да изиграваш незналицу. Као, нисам ништа знао, зато сам и одобрио. Јер на Косову, без одобрења Американаца, чак ни мува не сме да приступи полном акту.

Премда,  са друге стране, мучитељ већ одавно ради као министар самопроглашених иностраних послова Косова и ни један случај његове одмазде над партнерима још није забележен. Да ли се он изненада преобратио и кренуо на стазу благочестивости? Па ваљда није узалудан васпитни рад са њим спроводила сама Медлин Олбрајт. И премда је, у складу са пореклом, Медлин одређено да иде у синагогу, она је младићу укорењивала католичке догмате, од којих је он усвојио да код католика Божић наступа раније него код Срба. Тим својим открићем Хашим Тачи је управо обрадовао хришћански свет, са којим он лично нема апсолутно никакве везе.

Но, најсмешнија ствар је у томе што је машта о председничкој фотељи толико завртела главу самопроглашеног Хашима, да је он честитао човечанству наступајућу 2017. годину.

Не мислим да је он толико слаб у аритметици. Овде се највероватније ради о нечему другом. Он је очигледно смислио за ту годину некакво велико изненађење. И дозволио је грешку по Фројду[1]: мислио је “за годиницу дана приредићу ја свима праву кланицу” а рекао је “Срећна Нова 2017. година!”

Чекаћемо изненађење од тог самопроглашеног пространства са његовим самопроглашеним, да ли политичарима, да ли бандитима.

[1] Фројдовска грешка или лапсус – појам који је у психологији тако назван по Фројду, када се мисли о једном а каже се или напише нешто сасвим друго (примедба преводиоца)


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Чекамо изненађење од Хашима Тачија

* Обавезна поља