tomislav-nikolic-cestitkaБЕОГРАД — Председник Србије Томислав Николић честитао је патријарху српском Иринеју и православном српском народу најрадоснији хришћански празник Божић.

Николић је том приликом поручио Србима на Косову и Метохији да их никада нећемо оставити ни препустити.

Николић је у честитки пожелео свим грађанима Србије, православне вероисповести, да проведу најрадоснији хришћански празник у миру и радости“, саопштила је прес служба председника Република.

„Браћо и сестре, грађани Србије, Срби у расејању, Божић је симбол радости, заједништва, мира и благости“, истакао је он подсетивши да га „наш народ га слави сваке године, истом посвећеношћу, са истим жаром“.

„То је празник који окупља породицу, спаја је снагом вере и љубави, то је празник који окупља васцели српски род, даје нам снагу да се боримо са свим животним радостима и тугама, подсећа нас да потичемо од заједничких предака, да нас везују нераскидиве нити“, истакао је Николић.

Он је нагласио и да смо „поносни и храбри, знали да сачувамо заједништво, упркос тешкоћама, упркос томе што су многи желели да нас виде разједињене…“ Николић је подсетио на речи апостола, које, како је навео одјекују и данас:

„Дужни смо дакле ми јаки слабости слабих носити, а не себи угађати. И свако од вас који угађа ближњему, на добро за добар углед. Да једнодушно једним устима славите Бога да примате један од другога као што Христос прими вас на славу Божју….“

„Дакле, примимо на себе одговорност, будимо храбри и јаки. Будимо заједно, опростимо на данашњи дан све оно што смо претрпели од оних које волимо, и од оних који нас не воле. Не заборавите, драги грађани да мисао има невероватну снагу. Мислите добро, и добро ће вам бити…“, поручио је Николић.

Председник Србије је пожелео срећан Божић „и нашој браћи и сестрама на многострадалном Косову и Метохији“.

„Будите сигурни, никада Вас нећемо оставити, никада Вас нећемо препустити“, нагласио је Николић подсетивши да је то обавеза коју су нам у аманет оставили наши дедови, наши очеви, који су своје животе несебично положили, борећи се за тај духовни и идеолошки симбол српског народа.

Он је указао и да „није важно то што се нашим духовним стремљењима ругају они који читав век посветише материјалном и тежњом ка задовољењу духовне глади кроз гомилање богатства“.

„Важно је то да ми који имамо суштину, порекло, духовност, истрајемо на путу праведног очувања свог идентита, порекла и културе“, поручио је он наглсивши да „то нас чини оним што јесмо – храбар и исправан народ, посебан, племенит…“

„Срећан Божић желим Србима у региону, Србима у расејању – онима који знају колико је тешко живети ван матице, колико је тешко зарадити парче хлеба, колико је тешко доказати да нисте грађани другог реда“, исткао је Николић.

Према његовим речимна, наше мисли, наде, љубав су усмерени ка Вама, „будите уверени у то“ а „иако смо физички удаљени, на овај радосни дан сабрани смо у љубави и слози“.

„Браћо и сестре, искушења су велика, али саборност је нешто чему треба тежити. Превазиђимо личне сујете и анимозитете. Радимо заједно, јер имамо исти циљ…“, навео је Николић.

Честитке за Божић јуче и данас су упутили и премијер Србије Ивица Дачић, представници Владе Србије као и страначки функционери власти и опозиције.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Честитка председника Николића

* Обавезна поља