Амерички лингвист и филозоф Ноам Чомски рекао је да је америчка Републиканска странка „најопаснија организација у људској историји“, пише Индепендент, а преноси сарајевски Н1.

Чомски је и сам признао да таква изјава звучи поприлично претерано, но  додао је како је то истина. Потом га је новинар Би-Би-Сија, Еван Давис, питао да ли је Републиканска странка гора од терористичке организације Исламске државе, на што му је Чомски одговорио против питањем: „Је ли ИСИЛ посвећен настојању уништавања перспективе за постојање људског рода?“.

Чомски је прозвао Републиканце због тога што не раде ништа по питању климатских промена. По њему, не само да не раде ништа већ стање само погоршавају. Прозвао их је због подржавања производње фосилних горива, не пружања помоћи државама у развоју, смањењу регулације за смањење испуштања стакленичких гасова.

„Ако су то последице њиховог деловања, то је врло опасно“, рекао је Чомски који је раније давао изјаве да су Републиканци посвећени циљу да униште људски род на планети Земљи. Сматра да ће избор Доналда Трумпа бити гори за свет него за САД, преноси сарајевски Н1.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Чомски о Републиканцима у САД

* Обавезна поља