curkin SBЊУЈОРК – Амбасадор Русије у УН Виталиј Чуркин негирао је оптужбе Запада да Русија сноси кривицу и да је саботирала мировне преговоре о Сирији.

Западне земље су поновиле оптужбе да је Москва саботирала преговоре, користећи ваздушне ударе да подржи офанзиву сиријске владе на Алеп, док су сукобљене стране преговарале у Женеви, преноси АФП.

Чуркин је одбацио такве тврдње, оценивши их као неукусне. „Није време за узајамне оптужбе”, казао је.

Русија ће изнети нове предлоге за решење конфликта у Сирији на састанку Међународне групе за подршку Сирији који ће бити одржан у Минхену 11. фебруара, додао је данас амбасадор Русије у УН .

Како преноси Тасс, он је то рекао новинарима након састанка Савета безбедности УН, одржаног иза затворених врата.

На том састанку је изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура обавестио чланове Савета о томе ко је одговоран за суспензију овонедељних преговора о Сирији, преноси АП.

„Ми припремамо неке идеје о томе како да убрзамо процес, укључујући питања око прекида ватре”, рекао је Чуркин.

Русија не избегава политичке и дипломатске начине решавања сукоба у Сирији, саопштио је раније данас Кремљ, јасно стављајући до знања да ће наставити да пружа војну помоћ сиријској влади.

Русија константно улаже напоре у међународним оквирима у тражењу мирног и политичког решења ситуације у Сирији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков на телеконференцији са новинарима, преноси Танјуг.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Чуркин одбацио оптужбе Запада

* Обавезна поља