ivica-dacic-otvaranje-fabrike-jagodina-10-04-2014-1ЈАГОДИНА – Премијер у техничкој Влади Ивица Дачић изјавио је данас у Јагодини да се председник НДС Борис Тадић не пита ко ће ући у будућу владу, а ко неће, јер он није победио на изборима да би могао да условљава.

– Нисам ја Борис Тадић па да нећу да уђем у Владу ако неко други уђе у Владу. Ко њега уопште пита, није он победио па да условљава и да се неко према њему равна – рекао је Дачић новинарима испред Фабрике намештаја италијанске компаније „Мобил групо Тури“ коју је данас отворио у овом граду.

Он је навео да социјалисти немају ништа против да Тадић уђе у владу.

– То је веома нескромно, изгледа као лажни цар Шћепан Мали, као ми смо  победили, па сада условљамао СНС – рекао је Дачић.

– Ми нисмо неозбиљни људи. Ако неко мисли да сам ја пре свега нешто допринео овој земљи у протеклом периоду, спреман сам да помогнем и даље. Уколико не, ићи ћемо у опозицију. Не желим да тражим алиби у томе – ја нећу у Владу, ако ће неко други, то је смешно. На то не желим ни да одговарам – додао је Дачић.

Он је приметио да је СПС била добра Тадићу када је требало да прави своју Владу, а сада неће у владу, због тога што су социјалисти били у досадашњој влади са напредњацима.

– Ја знам да неко мења мишљење, али… ја нисам против да у Владу уђе Тадић. Ако СНС и господин Вучић мисле да може да допринесе Србији, нисмо против тога да Тадић удје у Владу – поручио је Дачић.

Лидер НДС Борис Тадић је у више наврата рекао да не жели да уђе у владу у којој би били и представници коалиције СНС-ПУПС-ЈС.

Ако будем опозиција, нећу бити опозиција Србији, нећу говорити против ЕУ и Бриселског споразума

ЈАГОДИНА – Премијер у техничкој Влади Ивица Дачић изјавио је данас да је спреман да помогне ако буде у будућој Влади, додајући да ако буде опозиција – неће бити опозиција Србији.

„Нећу говорити против пута Србије у Европску унију или против Бриселског споразума“, рекао је Дачић на отварању Фабрике кухињског намештаја Компаније „Мобил групо Тури“ у Јагодини.

Дачић је рекао да је СПС спремна да помогне Србији да не пропусти ову прилику, колико може са капацитетом од 14 одсто и напоменуо да је тај капацитет од 14 одсто „три пута већи од неких других који постављају услове уласку у Владу“.

„Иако смо друга политичка странка у Србији ми не желимо на тај начин да разговарамо, не желимо да вређамо грађане Србије који су гласали за СНС и господина Александра Вучића који су му дали апсолутну већину.

Уколико добијемо позив од њега, а тај позив смо добили, ми ћемо учествовати у заједничком раду у наредном периоду“, рекао је Дачић.

„Ја сам у животу све био и свако има оно место у животу које му народ одреди, на изборима. Било које место, функцију коју будем имао у наредном периоду обављаћу је на најбољи начин, у интерсу државе и народа“, рекао је Дачић.

Он је истакао да ће досадашња влада остати упамћена у историји због постигнутог Бриселског споразума. „Нашли смо начин како да идемо даље, да сачувамо наше националне интересе, а не признамо независност Косова“, оценио је Дачић.

Он је као највећи допринос издвојио то да се данас о Србији лепо говори и да је за протекле две године промењен имиџ земље.

„Ја сам поносан што сам председник те владе, што смо урадили Вучић и ја заједно“, рекао је Дачић, додајући да је спреман да помогне и даље уколико је та помоћ потребна.

Дачић је подсетио да је у политици више од 20 година, да је његова партија губила власт, када су многи из ње отишли, али да је он остао јер је најважније „подићи се и наставити“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Дачић као да се опрашта од власти

* Обавезна поља