FoNet-POLITIKA-DSSБЕОГРАД – Потпредседник Демократске странке Србије и бивши министар за Косово и Метохију Слободан Самарџић оценио је у четвртак да су челници Владе Србије Ивица Дачић и Александар Вучић „капитулирали“ током преговора о косовском правосуђу у Бриселу.

Самарџић је за агенцију Бета казао да су Дачић и Вучић прихватили „ултиматум“ „председника косовске владе“ Хашима Тачија да суд у северној Косовској Митровици буде надлежан за седам општина, а не за четири општине са српском већином на северу Косова.

По његовим речима, општинама Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић сада ће бити прикључене још три албанске општине што значи да ће та територија имати већину Албанаца што ће утицати и на рад и организацију суда за север Косова.

„Пре одласка у Брисел они (Дачић и Вучић) су говорили да су обезбедили да тај суд одражава етничку структуру севера Косова, односно четири општине са српском већином, али видимо да су брзо поклекли под притиском Тачија и Ештонове и прихватили оно на чему је Тачи инсистирао“, рекао је Самарџић.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Дачић и Вучић капитулирали у Бриселу

* Обавезна поља