dragoljub zarkovicУ 10,30 часова РТС нам је најзад послао јасан сигнал да је Александар Вучић сасвим нормалан. Јавни сервис је, наиме, јавио да ће око 13 часова мандатар да направи паузу од 15 минута, надам се због природних потреба.

Тако олакшан вратиће се пријему грађана који су, што унапред пријављени што непријављени, похрлили у Немањину 11, у зграду Владе Србије, на први у серији састанака „лицем у лице“ с Вучићем.

За овај ријалити дуго је трајала артиљеријска припрема. Од четвртка била је појачана мудростима подобних аналитичара који су говорили како је то дивно, како је то леп пример непосредне демократије и како ће то пружити прилику Вучићу и онима на власти, односно влади, кад буде изабрана, да схвате шта су највећи народни проблеми.

Ако власт нема бољег начина препознавања и решавања народних невоља онда смо надрљали. Капацитет таквог начина упознавања са стањем у друштву статистички је маргиналан и толико специфичан и личан да не служи било ком општем циљу, осим евентуалном увећању Вучићеве личне популарности.

Мада мислим, судећи по првим извештајима о узроцима јада грађана који су дошли на Дан отворених врата, да ће у већини случајева ствар да испадне обратно од онога што се желело овом акцијоми и да ће ти људи накнадно говорити – зајеб’о нас и Вучић. Али, тада неће имати прилике то да кажу.

Има ту, чини ми се, много нерешивих ствари и оне врсте једа кад појединац мисли да се закони морају њему прилагодити. Али, да би се такви случајеви отклонили постоји у захтеву за пријем и рубрика у којој треба читко попунити разлоге па ће се ваљда тако обезбедити да буду примани они којима можда помоћи има.

Али, ни то није нека сигурност. Ево мог случаја. Пре две, три године један грађанин ми се обратио с нечим што је изгледало као легитимна молба да му помогнем, а чим смо остали сами извадио је из ташне подебљи свежањ папира и објаснио ми да је напокон решио квадратуру круга, али да они из математичког одељења Српске академије наука и уметности неће с њим да разговарају, па ако могу да помогнем…

Није немогуће да је и он негде у реду испред Вучићевог пријемног шалтера.


Извор: Време

Оставите коментар

Оставите коментар на Дан отворених врата – надрљали смо

* Обавезна поља