dragoljub-petrovicСве је почело с првим петловима. Технички премијер, мандатар, премијер у оставци, бивши премијер и будући премијер, окупили су се тог јутра у пола шест у Влади Србије да примају грађане који су се у толиком броју окупили испред неке зграде само кад је у Београду боравио руски видовњак Алан Чумак који је лечио преко своје слике. Такорећи колега.

Пробудим се ја јутрос рано. Покварен ми сат, па не знам колико је било, ал’ биће да је било пет, пола шест. Може бити и више, ал’ више од шест није било.
Пробудим се тако и осетим нешто као да ми не ваља стомак. Јео сам пре неки дан неки спанаћ са овчетином, па од то доба као нешто не ваља ми стомак. Завија ме тако и диза ме по два-три пута на ноћ, те рекох да узмем мало старе комовице са кичицом… – причао је грађанин Србије Алекса Жуњић стојећи пред премијером, такорећи мандатаром, у петак ујутру, такорећи у петак на сабајле.

-Добро, драги Алекса, реците ми, шта вас мучи? – намештао је премијер наочаре, озбиљно.

-Рекох већ, стомак! Јео сам пре неки дан неки спанаћ са овчетином…

-Какав, бре, спанаћ с овчетином! Је л’ имате неки проблем?

-Имам! Завија ме тако и диза ме по два-три пута на ноћ, те рекох да узмем мало старе комовице са кичицом…

-Какву, бре, комовицу? – љутито ће премијер.

-Па рекох, са кичицом!

-Значи, имате болове у пределу абдомена? – стручно ће премијер да би убрзао разговор.

-Ког абдомена? Рекох, стомака!

-Па то вам је исто! Морате мало да порадите на латинском!

-Добро, као што рекох, пробудим се тако јутрос рано и осетим нешто као да ми не ваља абдомен… На латинском.

-Добро! Схватам ситуацију! Узмите мало старе комовице са кичицом, двапут дневно, и решили сте проблем! – посаветовао га је на крају премијер.

-Јао, хвала вам, како се тога раније нисам сетио! – рекао је онда Алекса Жуњић, последњи на списку људи који су се јавили на мејл разговорсапремијером@гов.рс и напустио зграду Владе Србије срећан што је коначно решио свој проблем са стомаком, такорећи абдоменом. Док је хитао низ ходник, чуо је глас иза леђа: “И немој више јести спанаћ с овчетином! Неку лакшу храну!”

Онда је Алекса Жуњић, по занимању срески шпијун, отишао назад у Нушићево “Сумњиво лице”, одакле је и дошао на разговор са премијером, у специфичну ситуацију које се не би сетио ни вазда сумњиви Бранислав Н.

Како је саопштила прес-служба Владе Србије, најчешћа питања премијеру на првом јутрењу са грађанима Србије било је: “Где је овде тоалет?” Најчешћи одговор је био: “Право низ ходник, па лево”.

Друго најчешће питање је било: “Је л’ знате можда како се с овим телефоном прави селфи?” Најчешћи одговор је био: “Притисните ту доле! Нееее ту… Еее, ту”

Треће најчешће питање је било: “Ух, трепнуо сам. Је л’ можемо да направимо још један селфи?” Најчешћи одговор је био: “Може, како да не, ја сам увек на услузи грађанима.

Посебно грађанима жељним селфија”.

Четврто најчешће питање премијеру је било: “Имаш сто евра до петка?”

draza-petrovic-kolumna-premijer

Све је почело с првим петловима. Технички премијер, мандатар, премијер у оставци, бивши премијер и будући премијер, окупили су се тог јутра у пола шест у Влади Србије да примају грађане који су се у толиком броју окупили испред неке зграде само кад је у Београду боравио руски видовњак Алан Чумак који је лечио преко своје слике. Такорећи колега.

-Јао, па ви сте уживо лепши него на телевизији! – узвикнула је Ружа Ружић из Бадовинаца када је у пола шест крочила у ред за притужбе и жалбе Владе Србије, и тамо, иза шалтера за притужбе и жалбе, угледала вршиоца дужности техничког премијера у оставци. Изнад шалтера је писало: “Мандатар за притужбе и жалбе”

После је био један што се 42 године тужи око међе на њиви код Љига, један у Боссовом оделу што би да уђе у Владу, тројица који су у ред стали “чисто онако”, двојица који су мислили да се ту одржава Еxит, једна баба што је донела уштипке, неки деда што зна где је гроб Драже Михаиловића, петорица који тврде да се Американци нису искрцали на Месец, двојица која су се распитивала која је ово зона за паркинг, неки који је лупао шаком о сто па су га избацили (“аууу, јесам ја беше америчком амбасадору заказао за данас?” – лупио се премијер по челу, накнадно), неки хладнокрви који је питао незгодна питања па су га такође избацили (“зар састанак са Давенпортом није требало да буде сутра?” – лупио се по челу премијер, такође накнадно), онда кафе-куварица која је само питала “горчу или слађу”, један што се распитивао када можемо очекивати изградњу петље на правцу Стари Бановци – Нова Пазова, затим тројица Кинеза који су нешто викала на кинеском па су их удаљили (“јао, зар онај састанак за Железару није у понедељак?” – лупио се премијер по челу, накнадно), онај што га боли стомак и око 120 грађана који би селфи, ал’ не знају где треба да притисну.

И тако, за само три сата, 24 секунде и осам стотинки разговора постигнут је нови светски рекорд у решевању проблема.

Решени су многи важни проблеми: сви грађани који нису имали селфи са премијером, добили су селфи са премијером за полицу изнад телевизора.

-А сви остали који то још увек немају, могу се јавити на мејл сликајтесесапремијером@гов.рс, док они којима не ваља стомак, убудуће могу да се јаве на мејл спанацсаовцетином@гов.рс – саопштила је прес-служба Владе Србије.

-Грађани којима цури вода из комшијиног стана могу се јавити на мејл комсијипроцурелаканализација@гов.рс, грађани који су убеђени да је онај комшија са другог спрата у ствари вукодлак могу писати на мејл мојкомсијавукодлак@гов.рс, док грађани који би само да уживо виде премијера могу да пишу на мејл самодатицујемглас@гов.рс – наводи се у саопштењу прес-службе Владе.


Извор: Н-1

Оставите коментар

Оставите коментар на Мандатар за притужбе и жалбе

* Обавезна поља