nebojsa-stefanovic-1386628229-410041БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је дат налог за лишење слободе Горана Перчевића због сумње да је извршио више кривичних дела у вези са Универзал банком.

Стефановић је рекао на конференцији за новинаре да је за Перчевићем расписана потрага и да очекује да ће веома брзо бити лишен слободе.

„Дат је налог за лишавањем слободе Перчевића због различитих малверзација у привреди када је искорисћавањем свог положаја и овлашћења и прекорачења граница свог овлашћања непосредно договарао са руководиоцима Универзал банке различито одобравање и обезебеђивање кредита фирмама”, рекао је он.

Стефановић је навео да су одређеним фирмама одобрена 34 кредита у укупном износу већем од 1,4 милијарде динара, а „који се због кредитне неспособности и неадакватних средства (обезбеђења), што се знало у старту, не могу вратити нити могу бити у целости враћени”.

„То је изазвало пад адекватности капитала Универзал банке …и одузимање дозволе за рад и штету за акционаре и депоненте ове банке”, рекао је Стефановић.

Он је нагласио и да је „полиција расписала потрагу” и да очекује да ће Перчевић врло брзо бити лишен слободе.

—————————————–

На Бека пуцале највероватније две особе

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да су у нападу на бизнисмена Милана Бека учествовале највероватније две особе и да нападачи, како се претпоставља, нису професионалци.

Стефановић је рекао да је један нападач пуцао на Бека са удаљености не већој од једног метра и да је полиција на лицу места пронашла четири чауре и једно зрно.

Како је рекао, Беко је погођен са два хица, а да је пуцао професионалац, не би са те удаљености промашио.

Нападачи нису имали маске, већ само капуљаче, што могу да потврде сведоци, рекао је Стефановић и додао да се узимају снимци са камера постављених на околним зградама.

Министар је рекао да полиција интензивно ради на расветљавању случаја и изразио очекивање да ће одговорни који су покушали убиство Милана Бека у догледно време бити приведени.

———————————————-

Адвокат: Перчевић ће се одазвати позиву државних органа

БЕОГРАД – Адвокатска канцеларија Налић саопштила је данас да ће се Горан Перчевић, за кога је МУП дао налог за лишење слободе, одазвати најкасније у понедељак државним органима.

„Поводом вести да је МУП наложио привођење нашег клијента Горана Перчевића Адвокатска канцеларија Налић је обавестила МУП Србије Секретаријат у Београду да се господин Перчевић налази на путу и да ће се одазвати позиву најкасније у понедељак 17. новембра”, речено је у саопштењу.

Како наводе, Перчевић је поводом случаја „Универзал банке у више наврата позиван у МУП и Више тужилаштво у својству грађана и сведока, да се сваком позиву одазвао и дао државним органима потребна објашњења, да ће тако урадити и овај пут, уз напомену да сада није добио никакав позив.

Раније данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је дат налог за лишење слободе Горана Перчевића због сумње да је извршио више кривичних дела у вези са Универзал банком.

Стефановић је рекао на конференцији за новинаре да је за Перчевићем расписана потрага и да очекује да ће веома брзо бити лишен слободе.

Министар је навео да су одређеним фирмама одобрена 34 кредита у укупном износу већем од 1,4 милијарде динара, а „који се због кредитне неспособности и неадакватних средства (обезбеђења), што се знало у старту, не могу вратити нити могу бити у целости враћени”.

„То је изазвало пад адекватности капитала Универзал банке …и одузимање дозволе за рад и штету за акционаре и депоненте ове банке”, рекао је Стефановић.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Дат налог за хапшење Перчевића

* Обавезна поља