Dodik MiloradБАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да Српска верује у своју снагу и жели да изгради своје политичко право да одлучује сама о себи, поштујући међународно право.

Председник РС је навео да модел изградње БиХ на бази концепта државе-нације није исти као на неким другим просторима и да као таква БиХ показује континуирани неуспех, уз сукоб различитих концепција о њеној будућности.

Додик сматра да је „дејтонска БиХ већ разграђена“, јер, како објашњава, на нивоу БиХ има много више институција него што је то предвиђено Дејтонским споразумом, пренела је агенција Фена.

Након састанка са бившим америчким конгресменом Бобом Мекјуаном, поновио је да је Дејтонски мировни споразум у значајној мери девастиран насиљем међународне заједнице и високих представника у БиХ који су „извршавали политичке налоге“ значајног дела земаља које чине Савет за имплеметацију мира у БиХ.

Мекјуан је, између осталог, оценио да је РС остварила велики напредак у економији и да представља „значајан фактор у региону“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Дејтонска БиХ је већ разграђена

* Обавезна поља