BiH zastavaСАРАЈЕВО – Министарство спољних послова Босне и Херцеговине саопштило је да ће упутити демарш Украјини поводом промотивног спота украјинске Владе у којем су на карти Европе, Босна и Херцеговина и друге земље бивше Југославије означене као Хрватска.

„Не желимо да верујемо да се ради о намерном превиду аутора и наручилаца промотивног спота. Министарство спољних послова ће инсистирати на исправци погрешке и јавном изјашњавању украјинске стране у вези са направљеном грешком у промотивном споту”, наведено је на сајту министарства.

Како је синоћ саопштило Министарство спољних послова Србије, шеф српске дипломатије Иван Мркић позвао је отправника послова амбасаде Украјине у Србији на разговор због промотивног видео спота премијера Украјине Арсенија Јацењука о Украјини и ЕУ, у којем је нанета увреда Србији тиме сто је уопште нема на мапи Европе, која је приказана у том видео снимку.

Мркић ће затражити да отправник послова амбасаде Украјине у Београду дође на састанак у Министарство како би му изнео мишљење Србије због таквог понашања садашњих власти у Кијеву.

У промотивном видеу у коме Кијев објашњава зашто би Украјина требало да постане део Европске уније појављује се карта на којој су избрисане све државе бивше Југославије и припојене Хрватској.

Привремени премијер Украјине Арсениј Јацењук објаснио је, у том промотивном видеу, зашто сматра да би Украјина требало да постане део Европске уније.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Демарш Украјини због Јацењуковог спота

* Обавезна поља