rasim-ljajic-527БЕОГРАД – Желимо да испунимо обећани рок, да Србија добије владу до првог маја, каже Расим Љајић за РТС. Нећемо правити владу само од наше листе, каже Љајић и истиче да ће о томе коме ће бити понуђено место одлучивати СНС.

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић је рекао да је циљ коалиције окупљене око СНС-а да Србија добије владу до првог маја и истиче да је најтежи посао пред ресорима који се баве питањима у вези са животним стандардом.

Ради се на плану, задацима будућег кабинета и наредне недеље очекујем почетак озбиљних разговора око конституисања владе, рекао је Љајић гостујући у Дневнику РТС-а.

Желимо да испунимо обећани рок, да Србија добије владу до првог маја, истакао је Љајић.

„Немамо све време света пред нама“, упозорава Љајић, подсећајући да су пред нама локални, па председнички избори. „Имамо годину и по дана активног времена за озбиљне друштвене и економске реформе“, каже Љајић.

Расим Љајић истиче да ће будућа влада бити најмања од 2000, због резултата које су странке постигле.

„Нећемо правити владу само од наше листе, понудићемо место и другима“, рекао је Љајић додајући да ће СНС, као доминантна странка одлучити коме ће бити понуђено место.

Најтежи посао је, каже, пред ресорима економије, финансија и свима који се баве питањима у вези са животним стандардом. Љајић подсећа и да су доминантне теме кампање биле екомонија, привредни развој, запошљавање и животни стандард.

Онај ко на тим пољима оствари резултат моћи ће да очекује подршку на следећим изборима, поручује Љајић.

Лидер СДПС-а указује да је увек добро за владу да има добро организовану опозицију, али и наглашава да ће демократска јавност пратити шта је остварено, а било је обећано у кампањи. „Ни са слабом опозицијом неће моћи да се сакрије шта влада јесте или није урадила“, каже Љајић.

Сматра да се тешко могу избећи покрајински избори. „Видело се да је расположење бирача тотално супротно, очекују нас промене статута и верујем да се тешко могу избећи избори“, каже Љајић.

Говорећи о оствареним резултатима у Санџаку, Љајић је рекао да је задовољан и напоменуо да су то били први избори да су и Срби и Бошњаци гласали за једну изборну лситу. Зукорлић је, каже, освојио 50 одсто мање гласова, што да је ставило на политичку маргину.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Љајић – Желимо да испунимо обећани рок

* Обавезна поља