Хрватски теолог и историчар Горан Шарић је поводом годишњице дивљчке НАТО агресије на Србију написао:

„Срби су једини бели народ који је након 1945. пуцао на Американце, и на које су Американци пуцали ! Срби су ушли у оружани сукоб са САД-ом и НАТО-пактом, онда када се Руси ни Kинези нису усуђивали са њима ући ни у дипломатски сукоб !

Никад у историји човечанства већа сила није напала мању ! Никад није била већа несразмера у војној снази, економској моћи и броју становника него у том рату 1999. године !

Никаква противтежа Америци није постојала, лик симпатичног пијаног Руса из тадашњих холивудских филмова јако добро отелотворава утицај који су на светска дешавања имали Русија и Јељцин. О Kини нико озбиљно није ни размишљао. Ипак, у таквим околностима један народ, једна земља имали су храбрости да Америци кажу „не“.

Целих 10 година Америка ће потрошити на тај народ. Десет година је Америка водила рат против те земље – економски, пропагандни, психолошки, хибридни, неокортикални, психотронички, а 1999. и оружани. Србија је на погрешној страни историје била само онда кад су историју писали погрешни.

И 1914. се чинило да је Србија на погрешној страни и 1941. и 1999. Историја се непрестано понавља, лудачка потреба западњачке цивилизације за поседовањем и освајањем одвлачи милионе у смрт. Највећа светска царства, Римско, Византијско, Франачко, Османско, Хабсбуршко, Немачко… јуришала су на Србију на врхунцу своје моћи. Тих царстава одавно нема, а Срби су још увек овде.

Бомбардовање Србије (илустрација) – Фото извор: Портал Исток/Никола Јовановић

Kосово чак и данас стоји као надгробни споменик и доказ да западњачке елите нису спремне извући поуке из крикова умирућих у бурној прошлости Балкана. Срби ће им то опростити. Историја неће – нагласио је Шарић и додао 2014. председник Путин је у свом говору пред руском Думом приликом присаједињења Kрима матици Русији открио да је током агресије НАТО пакта на Србију схватио каква је судбина намењена Русима.

Тих 10 година у којима су се амерички естаблишмент и западни центри моћи опсесивно бавили Србима, дали су могућност Русији да се консолидује и поново уздигне, Kини да се изроди у светску силу. Било је то 10 година које су изродиле нови мултиполарни поредак. То су тих 10 година које су спасиле свет!“


Извор: Фејсбук профил аутора

Оставите коментар

Оставите коментар на Десет година које су спасиле свет

* Обавезна поља