ds-logoБЕОГРАД – ДС у саопштењу побројала шта су напредњаци у 2013. обећали, а нису испунили. На листи улагања из Уједињених Арапских Емирата, укидање најмање 60 агенција.

Наводи се да су, уместо великих обећања о улагањима из УАЕ, четири милијарде евра инвестиција у фабрику чипова и 400 милиона евра у Центар за истраживање и развој информационих технологија, као и куповине осам комбината од стране фирме „Ал Дахра“, „грађани добили само задужење за наводњавање и продају хотела на Копаонику за 600 евра по квадрату“.

Демократе наводе да је СНС најавила укидање најмање 60 агенција, али да је укинуто само седам, као и да су обећали департизацију јавних предузећа, али је запослено више од 15.000 страначких активиста.

„Закон о јавним предузећима се не поштује, директори нису бирани на јавним конкурсима, него их и даље смењује и бира председништво СНС“, наводи се у саопштењу.

ДС наводи и да је председник СНС Александар Вучић најавио да ће до краја године направити „Маршалов план“ за наредних 10 година, али је, како оцењују, уместо покретања привреде, повећан ПДВ, укинути стамбени кредити, смањене плате и најављена отпуштања 60.000 радника.

„Најављено да ће се ове године због новог Закона о јавним набавкама уштедети до 600 милиона евра. Уместо тога, јавни расходи су повећани за 100 милиона евра“, наводе демократе.

ДС додаје да још није ограничен ниво афлатоксина у млеку на 0.05, као и да Канцеларија за брзе одговоре, чије је отварање предвиђено за средину 2013. године, још није покренута.

Није испуњено ни обећање да ће Дарко Шарић бити ухапшен до краја године, наводи ДС и додаје да још није преслушано ни 130 дискова са Шарићевим контактима.

Демократе су оцениле и да је остварено три пута мање инвестиција него што је најављено, док влада грађане задужује 11 милиона евра дневно.

Струја је, уместо обећаног појефтињења од 20 одсто, поскупела за 11 одсто, закључују демократе.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Десет неиспуњених обећања СНС-а

* Обавезна поља