sukobi-podgoricaПОДГОРИЦА– Представници црногорског опозиционог Демократског фронта најавили су данас да ће разговарати са грађанима широм Црне Горе и одржати нове протесте до испуњења крајњег циља – пада садашње и формирања прелазне владе која би припремила нове изборе, преносе локални медији.

Како је поручио лидер Нове српске демократије и функционер Демократског фронта Андрија Мандић, настављају борбу за коју, каже, имају разрађен план који ће бити представљен грађанима у свим црногорским општинама наредних дана.

Након обиласка терена и разговора са грађанима, организоваћемо нове протесте, истиче Мандић и наводи да ће грађанима предочити како да се њихова „операција приведе крају”, да се испуне циљеви које су поставили и на великом скупу у Подгорици коначно доведу „ту ствар до краја”.

„Имамо разрађен и конкретан план који ће бити представљен грађанима у готово свим општинама”, каже функционер ДФ-а, преноси портал Радио телевизије Црне Горе.

На питање да ли постоји план до када треба да буде одржан тај нови велики протест, Мандић је одговорио да ће ту одлуку донети у директном разговору са грађанима.

Андрија Мандић – Настављамо борбу до обарања владе!

Oно што желимо да изнесемо као најважнију чињеницу је да ћемо наставити нашу борбу до формирања прелазне владе, обарања владе Мила Ђукановића и омогућавања одржавања првих поштених избора. Захваљујем се у име председништва грађанима Црне Горе која не прихватају ултиматум силе и страх који намеће ова власт“, саопштио је на данашњој конференцији за новинаре Андрија Мандић у име Демократског фронта.

„Никакви дијалози од опозиционих странака нису прихватљиви јер смо се одрекли сваке врсте комуникације са ДПС-ом и СДП-ом. Ми ћемо опет обићи Црну Гору и информисати грађане по општинама и обавестити их о свему што се дешавало претходних дана, а онда ћемо на једном великом скупу овде у Подгорици довести ствар до краја“, додао је Мандић.

На питање новинара око означавања Душка Марковића и Веселина Вељовића као кривце за хулигане из старе зграде Владе, Мандић је изјавио је да ДФ има одређена сазнања, много боља него директор полиције када је рекао да грађани носе бомбе и сличне реквизите што се испоставило нетачним и да је врло важно да јавност буде упозната да су то најопаснији људи који су спремни на све да сачувају шефа режима.

„Постоји огроман материјал за утврђивање кривице оних који су правили нереде. Утврђиваће се конкретне чињенице. Знам како су покушали да изврну причу о „Кристалу“ где сам се затекао са мојим пријатељима у склањању од сузавца када сам и лишен слободе. Грађани су видели да смо били на лицу места и да смо били у врло опасном „џепу“ између полиције и грађана“, казао је Мандић.

На питање како коментарише могућност скидања посланичког имунитета, Мандић је одговорио:„После свега што се десило, нама је то најмање важно. Тај имунитет није имао народ који је био са нама. И када су рекли да ће да праве контрамитинг, рекли смо – у реду, али да и ви станете на чело народа који буде на том митингу“.

Он се захвалио се свим опозиционим посланицима који су били са посланицима ДФ-а у суботу вече и да под различитим изговорима, мислећи на Позитивну Црну Гору, одређени људи који нису успели да се прогурају кроз СДП и ДПС , одлучили су да формирају странку што је био њихов избор, али их ДФ не сматра опозицијом. Рекао је и да су врата ДФ-а отворена за све из опозиције, али да су се они определили за ванинституционалну борбу.

„Демократски фронт нема дилеме да ли је било убачених људи са фантомкама. Очекујемо још неке снимке на којима се види ко су ти људи који излазе из старе Владе, ко су људи који су били на излазу из Подгорице итд. Ми смо промовисали ненасилни метод борбе и од тога не одступамо“, закључио је Мандић.


Извор: Танјуг, ИН4С

Оставите коментар

Оставите коментар на ДФ најавио наставак борбе

* Обавезна поља