Dodik_Interviju10_Politika_FOTO_Borislav_ZDRINJA.gifБАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је 2013, као и неколико претходних година, била изазовна пре свега на економском плану, како за бројне појединце и породице, тако и за ентитет у целини.

Он ипак мисли да су власти у Републици Српској успеле да одговоре на кључне изазове и одрже политичку, социјалну и фискалну стабилност.

„Обезбедили смо редовност исплата плата, пензија и других буџетских обавеза, уз одређена повећања“, прецизирао је Додик.

Свестан је, каже, да се ради о скромним повећањима, али да у постојећим околностима и то представља „значајан успех“.

„Очекујемо да тај тренд буде настављен у наредној години, због чега апелујем на стрпљење и разумевање“, поручио је председник Српске.

Крајем ове године усвојено је, наводи, неколико мера које треба да помогну реалном сектору, као што су увођење неопорезивог дела дохотка и убрзање процедура за регистрацију предузећа.

Ове, и друге мере, уз реализацију великих јавних и приватних инвестиција и подршку пољопривреди треба да омогуће, сматра Додик, бољу конкурентност привреде и што је најважније – створе услове за нова радна места, преноси агенција Фена.

„Зато све оне који имају скромна, али редовна примања, молим за више солидарности с незапосленима, социјално угроженима, инвалидима – свима онима који нису својом вољом остали без посла и примања“, апеловао је Додик.

Додао је да је потребна „слога и солидарност, а не поделе и нереална очекивања која не доносе корист никоме, осим онима који не воле РС“.

„Ми је волимо, јер она је сигурно место за живот нас и наших породица. Због тога никада нећемо пристати да њен положај и овлашћења буду доведена у питање“, тврди ентитетски председник.

Свестан тешкоћа с којима се велики број људи у РС суочава у свакодневном животу, Додик је обећао да ће бити учињено све да се у наредној години „осећају сигурни и корисни чланови друштва, да се ојача вера у РС и њене институције“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Додик апелује за слогу и разумевање

* Обавезна поља