dodik-dubicaКОЗАРСКА ДУБИЦА – Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је данас да је турски премијер Ахмет Давутоглу послао „неоосманске поруке” на отварању бањалучке џамије Ферхадије и тиме поручио Србима да Турска не одустаје од мешања у унутрашње ствари у БиХ.

„Јуче смо имали прилику да видимо да премијер турске владе у оставци није оклевао да пошаље неоосманске поруке, да упути поруке које иду несумњиво у правцу тога да нама Србима каже да Турска не одустаје од мешања у унутрашње ствари у БиХ, да сматра да је то њихово природно право”, рекао је Додик новинарима у Козарској Дубици, пренела је Фена.

То је, оценио је, јасна порука свима у РС да морају да јачају своје институције.

Он је истакао да није одржао говор на отварању обновљене Ферхат-пашине џамије у Бања Луци, јер је, како тврди, одбијен захтев да на церемонији буде постављена и застава РС.

Додик сматра да је застава требало да буде постављена „јер се све и одвијало на простору РС”.

За Додика је важно и да се Срби држе заједно, без обзира на најављене протесте опозиције 14.маја у Бањалуци, а присуство опозиционара на комеморацији у Доњој Градини види као знак да су и они свесни важности очувања српског идентитета, преноси Танјуг.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Додик – Даватоглу послао неоосманске поруке

* Обавезна поља