stefanovic3Вучић ће нас тешко убедити да поново направимо коалицију са социјалистима!

Ово, за „Новости“, поручује потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић, коментаришући могућност да Александар Вучић позове СПС на преговоре о формирању нове владе.

– Ми поштујемо и волимо Вучића, ту нема никакве дилеме. Међутим, то не значи да ће му бити лако да нас убеди да би требало да опет сарађујемо са социјалистима – каже Стефановић.

– Дачић и Ружић су нас толико пута вређали и омаловажавали па је тешко да поверујемо да ће бити добри партнери у Влади. А не верујем да су они неопходни за бољу будућност Србије.

Стефановићев став потврђује да је јаз између досадашњих коалиционих партнера све дубљи и да ће лидерима партија, Вучићу и Дачићу, бити тешко да га прескоче, чак и ако то буду желели.

dacic-stefanovicБОЉИ УСЛОВИ

Пoред Ружића, против сарадње социјалиста са напредњацима на досадашњим основама је и члан председништва СПС Новица Тончев. Он сматра да би социјалисти морали да добију много боље услове да би прихватили евентуални позив у владу.

Потпредседник СПС Бранко Ружић јуче није желео да коментарише став функционера СНС. Раније је изјавио да, и ако позив напредњака стигне, нема гаранција да ће га социјалисти аутоматски прихватити. Ружић је рекао да би нова коалиција морала да има прецизно дефинисан коалициони споразум о подели одговорности и утицаја, што до сада није био случај, и наговестио да би СПС од напредњака тражио место председника парламента:

– Веома је значајно, уколико се жели политичка стабилност у Србији, коју је СПС увек доносио, да се озбиљно поведе рачуна ко ће бити фронтмен Скупштине Србије у оваквим околностима када се седам листа нашло у парламенту и када имамо шаролике политичке програме – казао је Ружић.

Оставите коментар

Оставите коментар на Стефановић – Нећемо више са СПС

* Обавезна поља